10 / 20 / 2024
Новини Свят По евтино от Санторини, а и по-хубаво

По евтино от Санторини, а и по-хубаво

от infomax
0 коментари
Санторини

СанториниГърция е популярна туристическа дестинация. И докато „модерни“  острови като Санторини и Миконос са изправени пред непрекъснато нарастващ поток от туристи, има един гръцки остров, който определено си заслужава вашето внимание, пише Express.

Вулканичният остров Милос, разположен в

Егейско море,

се смята за едно от скритите скъпоценни камъни на Гърция. Дом на приблизително 5 хиляди души, този остров може да се похвали със 70 плажа за своите посетители.

ГърцияПопулярният Санторини, наполовина по-малък от Милос, се превърна в любима дестинация за почивка на стотици туристи. В същото време Милос получава значително по-малко посетители, което го е превърнало в сравнително слабо развита туристическа дестинация, с естествени горещи извори и спиращи дъха скали.

Освен това този остров е богат на културно наследство. Известната статуя на Венера Милоска, която сега е изложена в Лувъра в Париж, е открита на този остров.

„Островът все още поддържа своите традиционни занаяти и култура и не се е поддал на натиска на промяната, за да угоди на чуждестранните посетители. На Милос можете да се насладите на прясна местна кухня, включително традиционно отлежало в пещера вино, произведено от семейната винарна на Костас Малис“, пише изданието.

Плажове на остров Милос

На острова има над 70 плажа, което затруднява избора на най-добрия. Плажът Алогомандра, например, е любим сред местните жители, докато плажът Геронтас, на около 40 минути с кола югозападно от град Адамас, предлага още повече спокойствие и тишина.

Саракинико, известен също като „лунен плаж“, е друго място, което трябва да посетите. Там можете да се насладите на чистия пясък и тюркоазените води, които са направили Гърция толкова известна сред туристите. В края на краищата Милос често е наричан „островът на цветята“ поради кристалните си води, както и интересния цвят на почвата, за който е допринесла вулканичната дейност.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising