10 / 5 / 2024
Новини ВОЙНАТА Ако Русия спечели войната в Украйна – арести, екзекуции и концентрационни лагери

Ако Русия спечели войната в Украйна – арести, екзекуции и концентрационни лагери

от infomax
0 коментари
Ако Русия спечели войната в Украйна - арести, екзекуции и концентрационни лагери

Има тревожна прогноза какво ще се случи, ако Русия спечели войната в Украйна – украинците могат да бъдат заплашени от екзекуции, арести и изпращане в концентрационни лагери.

Тази прогноза сподели историкът и журналист, военнослужещ от 13-та оперативна бригада на Националната гвардия „Харта“, жителят на Тернопол Владимир Бирчак в интервю за Новинарна. Според него украинското общество изглежда не разбира напълно

колко високи са залозите

по време на конфронтацията с руснаците:

„Защото това е война за нашето съществуване като такова и ако загубим, тогава като историк заявявам с абсолютна увереност: повечето от украинците ще бъдат разстреляни отново, други ще бъдат арестувани, осъдени и изпратени в концлагери.

Експертът прогнозира, че украинците, които станат колаборационисти, могат да бъдат асимилирани. „И не се знае дали все още ще имаме възможност да се възстановим и отново да се борим за украинска независимост, затова въпросът е дали ще съществуваме или не“, добави събеседникът.

Според него сега Украйна има шанс да спечели, тъй като гражданите са в много по-изгодна ситуация от техните предци, които са участвали в освободителната борба.

„Защото най-накрая имаме силна, пълноценна, наистина мотивирана и добре въоръжена армия, която всъщност има териториална цялост, имаме административен апарат, което е много важно, подкрепата на съюзниците западния свят, който UPR не е имал“, – обясни експертът по войни.

Русия подобри тактиката и завзема територии на изток с безпрецедентни темпове – WP

Важни новини от Украйна за войната – какво беше съобщено

Киев разработи план за победа над Русия, а украинският президент Владимир Зеленски вече представи документа на американските политически лидери. Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк каза, че контурите на победата на Украйна в плана са доста прости – това са мащабни социални протести в Русия.

В края на септември El Pais писа, че пълномащабна война срещу руснаците на украинска земя е стигнала до задънена улица на бойното поле и е „достигнала точката на зрялост, която е най-опасната“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising