09 / 19 / 2024
Новини Свят ISW: Кремъл се опитва да намери посредници за преговори с Украйна

ISW: Кремъл се опитва да намери посредници за преговори с Украйна

от infomax
0 коментари
Украйна

Кремъл вероятно се опитва да формира международно усилие за мирно посредничество във войната срещу Украйна. В същото време руската страна демонстрира нежелание да участва в добросъвестни преговори с украинците.

Според доклад на Института за изследване на войната (ISW),

руският външен министър Сергей Лавров се е срещнал с бразилския

външен министър Мауро Виейра и индийския външен министър Субрахманям Джайшанкар в кулоарите на срещата на Съвета за сътрудничество Русия-Залив в Саудитска Арабия на 9 септември.

Лавров обсъди със събеседниците си войната в Украйна. Руското външно министерство обаче не разкрива подробности.

Бразилия и Китайската народна република насърчават своя мирен план от шест точки „Политическо разрешаване на украинската криза“ от май, чиито ключови принципи са в полза на Русия.

Индийският премиер Нарендра Моди наскоро дойде в Киев и официално потвърди подкрепата на Индия за мир в Украйна въз основа на принципите на международното право, включително зачитане на териториалната цялост и суверенитета на държавите.

В същото време Лавров повтори шаблонните разкази на Кремъл, които демонстрират нежеланието на Русия да преговаря добросъвестно с Украйна, твърдейки, че „формулата за мир“ на Украйна е „ултиматум“. Според него Русия никога не е обмисляла сериозно този план.

Преговори с Руската федерация

На 29 август ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Михаил Подоляк каза, че има поне три основни причини, поради които всеки диалог между Украйна и темата Путин на този етап ще бъде празен и няма да създаде основа за справедлив, траен мир.

Украинският президент Владимир Зеленски каза на 27 август, че „диалогът с Путин днес е безсмислен“, тъй като руският диктатор се стреми да завладее поне 30% от украинската земя. Според Зеленски Путин не търси компромиси, а иска да унищожи Украйна.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising