05 / 16 / 2024
Новини Свят Иран и Израел може да са сключили тайно споразумение

Иран и Израел може да са сключили тайно споразумение

0 коментари
Иран Израел

Властите на Иран и Израел може да са сключили тайно споразумение, това предположение направи военен експерт от Мюнхенския университет на Бундесвера.

В подкаст на заместник-главния редактор на BILD Пол Ронцхаймер военният експерт Карло Масала каза, че не може да изключи възможността Израел и Иран да са се споразумели за мащаба на израелска ответна атака. Той не изключи, че „има много неща, които се случват на заден план, за които не знаем и може никога да не разберем“.

Експертът предположи, че като част от такова споразумение Иран, например, „неофициално се е съгласил на много малък, ограничен удар“ и е обещал, че той „няма да ескалира“ в бъдеще.

Ирано-израелски конфликт

На 14 април Иран обяви операция True Promise и изстреля ракети и дронове срещу Израел. Израелската армия съобщи, че заедно със съюзниците си е свалила почти всички въздушни цели.

След това Израел подготви ответен удар срещу Иран. В същото време Телеграф писа, че Иран се готви за ядрена война, в която колективният Запад ще загуби. Журналистите смятат, че ударът на Иран срещу Израел не е акт на отмъщение, а действително обявяване на война на друга държава.

А на 19 април израелската армия атакува цели в Иран. Експлозията е избухнала в град Гахяворстан, близо до военновъздушната база на иранската армия.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising