06 / 8 / 2023
Новини България Златните ни гимнастички: Много сме щастливи и горди с европейската титла

Златните ни гимнастички: Много сме щастливи и горди с европейската титла

от infomax
0 коментари
Златните ни гимнастички: Много сме щастливи и горди с европейската титла

Гимнастичките от ансамбъла Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова заявиха, че са щастливи и горди от спечелената европейска титла в многобоя в Баку. Така те добавиха към колекцията си още едно отличие след златото в многобоя на Световното първенство в София 2022.

„Много сме щастливи и горди с това, което постигнахме днес. Пожелаваме си утре на финалите да успеем да си покажем още по-освободено съчетанията и да може да вземем още два златни медала“, заяви капитанът Женина Трашлиева.

„Изиграхме композициите по възможно най-добрия начин, но спестихме някои бонуси. Ще се постараем утре да направим всичко, за да може да ги покажем в най-добрата им светлина“, добави София Иванова.

„Ще посветим медалите на треньорите, защото те наистина работят страшно много и правят всичко възможно да изглеждаме по най-добрия начин, да се представим по най-добрия начин и на всички останали, които са в България и са стояли зад нашата работа“, каза Камелия Петрова.

Старши треньорът на тима Весела Димитрова също беше изключително щастлива от успеха.

„Разбира се, че съм доволна, тъй като ние за това Европейско първенство не тръгнахме от най-изгодната позиция. Нe бяхме в никакъв случай фаворити, пропуснахме една-две Световни купи, с не до там оптимално класиране. Така че наистина сме страшно щастливи аз, Михаела и Ясена. Много се радваме. Това беше доста чакан момент и наистина много тежко, много тежко състезание, много тежка подготовка, много чакан медал“, заяви Димитрова.

Изключително доволни бяха и помощничките й Михаела Маевска и Ясена Стойнева.

„В тази зала се чувствам като вкъщи, познавам я толкова добре и затова се чувствам много спокойно. Естествено не винаги е било перфектно представянето ни тук, но смятам, че тази европейска титла допълва нашата колекция с Весела, защото ние вече имаме абсолютно всичко, което можеше да се спечели. Така че сме много щастливи“, каза Маевска.

„За мен първо е огромна чест, че бях поканена изобщо да работя в техния колектив и е голям опит, който аз трупам зад гърба си. Смятам, че много добре се сплотихме като екип и си помагаме, разбираме се и се доверяваме една на друга“, добави Стойнева.

БТА

 

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност