10 / 3 / 2023
Новини България За чаршафите на Елизабет Кравец

За чаршафите на Елизабет Кравец

от infomax
0 коментари
За чаршафите на Елизабет Кравец

Петър Вълков, журналист. Фейсбук

За чаршафите на Елизабет Кравец
Една варненка, родена в Израел, с баща евреин, роден в Украйна, стана „Мис България“.
И повлече със себе си хейт като

добра новина за Русия в демократичен печат

За чаршафите на Елизабет КравецАма защо украинка! Ама свършиха ли българките! Ама писнаха ни тези, цяла година ги храним и им сменяме чаршафите, сега и първи места по конкурсите им раздаваме.
Това, последното го чух на няколко пъти във Варна това лято, където отмарях на Офицерския плаж. Там се говори на руски език. Не предимно на руски – основно на руски. И аз, бидейки моноезичен с чужд език руския, плувах в свои води. Буквално. Някога се възползвах брилятно от възможностите, които предоставя този език на плажа. Сега вече го ползвам с научна цел.
И така, слушайки речта на Пушкин и Достоевски, възневидяна в тези дни, изведнъж се запитах – ами къде са украинците? Знам, че във Варна те са най-много. И че са настанени в кокетен нов курортен комплекс в кв. Галата. В горичка над плажа. Вълшебно място.
Питах моя приятел Цанко, мастит варненски журналист, къде са украинците. Ами навсякъде, отвърна ми той. Около тебе на плажа, около тебе в кръчмата, навсякъде са.
Е как, изумих се аз, те всички говорят на руски, не чух нито дума на украински. Все пак правя дотолкова разлика. Всички гаварят, никой не муве.
Всички говорят на руски, защото тука мразят зверски украинците, открехна ме Цанко. И продължи. Всъщност, каза същото, което чух на плажа – за храненето и чаршафите.

Ето, с този хейт се сблъска клетата Елизабет Кравец

Елизабет КравицНашето момиче, с майка българка. Евреите, както знаете, не признават друга връзка освен майчината.

Бащата по принцип е неизвестен. Та ние го грабнахме нашето си момиче и го разсипахме. Типично по български. Както дебнехме какво ще каже Нургюл, като се върна от Баку. Ай не беше споменала България, флага, родината, ай сме й теглили сиктира. Тя обаче се оказа невероятно мъдра за годините си. Евалла, Нургюл. С едно изречение им грабна автоматите от ръцете и ги захвърли като детски играчки. И им каза, мерси баку.
Елизабет се оказа също толкова умна, нищо че не е шахматистка. И добави този капитал към невероятната си красота. Тя е пълно копие на младата Ирина Шайхлисламова, покорила света като Ирина Шейк. Руският супермодел с татарски корени превзе Холивуд, разтопи сърцата на милиони и развърза кесиите на десетки, главно на Кристиано Роналдо и Брадли Купър. В Америка не й придирят за родословното дърво, успя даже без еврейско потекло. А това там е незадължително, но необходимо условие. Неслучайно казват, че трите най-важни еврейски празника в САЩ са пасха, ханука и нощта на оскарите.
Елизабет тръгва към света и

несъмнено за нея ще се говори

Поразително красива и умна, танцьорка, украинка. Славата е на една ръка разстояние. Българските кинаджии и модни агенции да побързат. Още утре могат да си ядат ушите. Първи филм, първа корица с бъдеща световна звезда ще са добра реклама.
Попътен ятър за младата варненка по пътя към успеха. И да пали свещ, че в тези мътни времена се е родила украинка. Ако беше рускиня, жална й майка. И татко. Нямаше да бъде допусната до конкурса, или конкурсът щеше да бъде анулиран заради санкциите срещу Русия. Тя щеше да бъде мръсна рашистка и агент на Кремъл, крил се в България и изпълзял за конкурса като змия в пазвата.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.8 / 5. Брой гласове: 16

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност