10 / 3 / 2023
Новини България Всеки ден по 2-3 арестувани. Аман, бе!

Всеки ден по 2-3 арестувани. Аман, бе!

от infomax
0 коментари
Всеки ден по 2-3 арестувани. Аман, бе!

Евгения Стефанова, журналист. Фейсбук

Значи, направо ми омръзна, като отворя да чета новините или пусна телевизията, да слушам за арестувани политици, депутати, министри, шефове на служби, олигарси, банкери, областни управители, кметове, общински съветници, шефове на агенции и директори на болници. Всеки ден по 2-3 арестувани. Аман, бе! Вече не мога да се ориентирам кой го вкараха в затвора и кой още не са.
„Артекс“ вече трети затвор строят, за своя сметка, да съберат калабалъка. Калабалъкът пък, като Доган, Баце, Пеевски, Цацаров и Гешев, се имат за политически затворници и важно обяснявали на надзирателите (много перспективна професия напоследък), че по същия начин 44-а година комунистите са избили елита на нацията.

На зърнарите държавата им вика

„да ви дадем някой лев субсидии?“,

пък те подскачат като ужилени: „не щем, ние се оправяме тука“. „А бе да ви дадем малко европейски субсидии?“. „Дума да не става, няма нужда.“ Е, какво ги правиш такива съвестни хора? Карат едни очукани опели, живеят в едни панелки, обаче от държавата лев не щат да вземат. Правителството им казва: „Трябва да ви дадем, полага ви се по закон!“ Те извадят тежката техника и тръгнат да протестират срещу субсидиите с настояване за промяна на закона.
Областните ще си счупят краката да демонтират съветски паметници и всеки ден свалят по един. Обещали са до края на февруари 2024 година да ги демонтират всичките 186.
Кметовете пък лично почиствали речните корита, моля ви се… Да не се давали грешни държавни пари! Запрятат ръкави хората и дават личен пример как се прави.
Изобщо виждам как един нов морал се заражда в държавата. България, по примера на всички други държави от ЕС,

реши да конфискува руският имот на Камчия

и още една сурия други руски имоти из черноморието и Банско. За един ден минаха и двете четения и решението беше прието със 100% мнозинство. Представяте ли си? И разправят, че предложението било направено от Копейкин.
Всички служители в администрацията излезли с открито писмо, че се отказват от премиите си и сега стачкуват на работното си място с бели лентички в знак на протест срещу високите си заплати.
Разбрах, че всички олигарси са се разкаяли в затвора и са си дали доброволно данните от офшорките, за да може държавата да им прибере парите оттам. С тези пари покрихме външния дълг и даже останаха. Сега строим детски градини и детски болници с тези пари.
А пък разни мафиоти като

Златко Баретата, Маргините, Таки, Митьо Очите

и тем подобни, в затвора си направили синдикат на репресираните и сега правят щафетни гладни стачки, защото ги натикали несправедливо по затворите за политици.
Забелязвам и смайваща промяна и в обществото. Значи никой вече не пие, камо ли пък да се качи в колата пиян или пък в нетрезво състояние да пребие и остриже половинката си. Фалирали са „Пещера“ и „Карнобат“, а на път са още три завода.
Четох по независимите медии (всъщност те вече всичките са такива), че други съвестни граждани, до вчера продавали разнообразни наркотици, днес са предали в полицията доброволно наличните им количества и са настояли да подпишат клетвена декларация, че повече няма да продават забранени вещества, докато изтърпяват присъдата си, и след това.
Тук обаче се получил малък проблем, защото нямало как да изтърпят присъдата си в затвор, както се полага, защото няма място, а „Артекс“ отказали да строят повече затвори, че се наложило на бившите пласьори на наркотици да си изтърпяват присъдите вкъщи. Нещо, което те съвестно спазват.
По морето пък се забелязва друга обезпокоителна тенденция. Всичките тия, дето си бяха направили хотели и ресторанти по морето полузаконно, посредством някакви вратички в общинските наредби, събрали тежка техника и сами си събарят хотелите, ресторантите и магазините. И една журналистка ги пита: „Ами вие сега какво ще правите, като си съборихте бизнеса?“, пък те й обясняват, че вече са станали еколози и щели да опазват природата на Черно море.
Вече не само, че нямаме сива икономика, ами

от бяла, икономиката ни стана съвсем прозрачна

Била съм свидетел как в магазини, автосервизи и фризьорски салони, собствениците чукат на тия касови апарати повече оборот, отколкото са направили всъщност, защото искали да плащат повече данъци. Че сега са тръгнали данъчни проверки по тези обекти, за да се пресече тази тенденция.
Милионните граждански протести, в които бизнеса настояваше да изравнят ставките на данък печалба и ДДС и да ги направят по 25%, вече минаха. Правителството крайно неохотно се съгласи и повиши ставките.
И ако преди белег за някаква елитарност бяха скъпите коли, луксозните имоти, екзотичните пътувания, марковите дрехи и силикона, вече нещата са съвсем различни. Сега

белег за престиж е колко данъци си платил

Тази информация вече е съвсем публична и тези, които са успели да платят повече данъци, гледат на другите като на неудачници и втора ръка хора. Дори е престижно да караш евтина кола, защото това означава, че си платил сериозни данъци, вместо да си прибереш парите в джоба, за да си купиш лъскаво возило.
Сами разбирате, че в резултат на това съвсем ново положение в страната се появиха сериозни излишъци от парични средства, които сега се чудим какво да ги правим и даваме на Китай заеми.
ПП: И да не пропусна да отбележа, че целият свят е позеленял от яд и много ни завижда.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност