06 / 16 / 2024
Новини Свят Рамзан Кадиров захапа Пригожин

Рамзан Кадиров захапа Пригожин

Причината- поиска в Бахмут "Вагнер" да бъдат заменени с чеченци

0 коментари
Рамзан Кадиров захапа Пригожин

Собственикът на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин поиска чрез видео, т.е. публично, а не по устав, разрешение от министъра на отбраната на Руската федерация, когото само преди ден руга жестоко,

като му пожела да гори в ада,

неговите сили в Бахмут да бъдат заменени от бойците на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Преди това обяви, че на 10 май те напускат позициите си и отиват да „ближат рани“.

Кадиров веднага му отговори с витиевато писание в Телеграм, в което критикува Готвача на Путин, като иронично го упреква, че не оценява приноса на чеченците в бойните действия, премълчава победите им, а сега иска да им „пробута“ най-трудните участъци на фронта, но прие задачата.

Вътрешната борба става интересна.

Кадиров заяви, че смята за погрешно

Пригожин да показва телата на загиналите си бойци

в името на обществения си протест. Той призова страните да се срещнат на място и да разрешат споровете.

Кадиров отговори на Пригожин, с когото доскоро бяха съюзници срещу генералите, че е изпратил писмо до руския президент Владимир Путин, в което изразява своята твърда готовност да превземе Бахмут , като твърди, че чеченските военни части вече работят с руското министерство на отбраната по стратегията как да заемат позициите на „Вагнер“ в този участък от фронта.

Ходът на Пригожин е смятан за знак на протест срещу липсата на боеприпаси, заради която той казва, че неговата „Вагнер“ търпи безсмислени и много тежки загуби в битката за източния украински град, който стана сцена на

най-кръвопролитните сражения от началото на войната

вече 14 месеца.

„Моля да издадете военна заповед за предаване преди полунощ на 10 май на позициите на групата „Вагнер“ на частите на батальон „Ахмат“ в селището Бахмут и околностите му“, пише той в писмо до руския министър на отбраната  Сергей Шойгу.  Текстът бе публикуван от пресслужбата на Пригожин.

Пригожин се аргументира именно с недостатъчните доставки на боеприпаси от страна на руското министерство на отбраната, които според него са стрували живота на хиляди негови бойци. Твърди, че снарядите са 70% по-малко от необходимите.

Вчера Пригожин публикува свое писмо до министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу с искане силите на „Вагнер“ в района на източния украински град да бъдат заменени от чеченския батальон „Ахмат“, припомня и

Институтът за изследване на войната

Според текста това ще стане точно в полунощ на 10 май, когато според руския бизнесмен неговата частната армия ще е изчерпала напълно бойния си потенциал.

Пригожин изразява  увереност, че батальон „Ахмат“ ще съумее да превземе останалите 2,5 квадратни километра от Бахмут, които остават под украински контрол, отбелязва американският мозъчен тръст във всекидневната си сводка за хода на войната.

Украйна подозира, че всичко това е блъф преди атаката на 9 май, знакова дата за руснаците. Киев смята, че Пригожин прави номер, за да превземе града в Деня на победата, както настоял Путин.

В сводката си от вчера Институтът за изследване на войната  извади и друга версия. Той предположи, че офанзивата в Бахмут, изглежда, вече не е основен приоритет за отбранителното ведомство за сметка на подготовката за отбрана срещу очакваното украинско контранастъпление. Според базирания във Вашингтон мозъчен тръст това поставя групата „Вагнер“ и нейния собственик в потенциално много трудна позиция.

#Украйна

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising