04 / 17 / 2024
Новини България Психолог: Политиците ни са дребни души, всичко е за много дребни пари

Психолог: Политиците ни са дребни души, всичко е за много дребни пари

Лошото е, че все повече се налага да използваме клинични понятия за случващото се у нас

0 коментари
Психолог: Политиците ни са дребни души, всичко е за много дребни пари

Не е нормално хора, които имат общо 73 депутата да искат да правят правителство. Като искаш да говориш, отиди на избори и ги спечели, иначе не можеш да имаш претенции. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Росен Йорданов, социален психолог.

„Губим две години в абсолютни вакханалии. Нуждаехме се от развитие и решаване на проблеми и премахване на грешки, да, нуждаехме се от скалпел, а не от меч“, обясни той.
„Лошото е, че все повече се налага да използваме клинични понятия за случващото се у нас. Това, което става у нас, може да бъде наречено шизофрения и лицемерие, но аз бих го нарекъл дребнавост, жалка форма на политическо съществуване. Защото, каквото и да си говорим, става дума за дребни неща, за малко пари“, каза още Росен Йорданов.
„Моят личен опит показва, че всеки в България е много евтин на брашното и скъп на триците. И поръчкови убийства и корумпиране съм виждам за смешни суми. Всичко е за много дребни пари. И политиците ни са дребни души, и политическото мислене е плитко, много повърхностно и много зависимо от дребни неща и личен неприязън. Колкото и да се опитват да го опаковат.
Това се случва в момента – търсят се всякакви аргументи, за да се оправдават абсолютно несъстоятелни действия“, обобщи Йорданов.
Според него, не е нормално втората политическа сила да претендира да съставя правителство, не е нормално да използваш едни и същи аргументи с различен прочит. „Не е нормално да търсиш и казваш на лидера на друга политическа партия да си подава оставката. Не е нормално хора, които имат общо 73 депутата да искат да правят правителство. Като искаш да говориш, отиди на избори и ги спечели, иначе не можеш да имаш претенции. Като искаш да казваш и да правиш сериозни политики, спечели и убеди избирателите си. Нека те да кажат кой харесват и кой не.
Какви проценти е спечелил г-н Атанасов от ДБ, с някакви си мижави проценти, какво самочувствие имат тези хора? „Продължаваме промяната“ с 3000 гласа надолу на изборите и продължават да говорят. Това е политическа психоза“, добави Йорданов.
Надцакването за премиерски номинации психологът определи като „абсолютен инфантилизъм“. „Тези хора се занимават основно с маркетинг, те не са политици. Все повече на практика се забелязва, че това са неавтономни фигури. Зад тях стоят хора, които им казват какво да правят. „Иначе няма как да си плюеш в лицето и да гледаш кой каква биография има, а да не си погледнеш собствената“.
Росен Йорданов изрази съжаление, че губим много от цялата тази ситуация.

„Губим две години в абсолютни вакханалии. Нуждаехме се от развитие и решаване на проблеми и премахване на грешки, да, нуждаехме се от скалпел, а не от меч. Това е опит за смяна на системата, но няма да се случи. Вероятно някои са се надценили силно. Ще дойде момент, когато цялото това напрежение ще избухне като тапа и много скоро те ще отекат в канала. Но сега всички ще платим цената, защото няма да се развиваме по еволюционен начин, както е нормално“, добави Росен Йорданов.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising