05 / 28 / 2024
Новини България Прокурори влязоха в Министерството на околната среда и водите, нищят договор със странна фирма за частни гардове

Прокурори влязоха в Министерството на околната среда и водите, нищят договор със странна фирма за частни гардове

0 коментари
Прокурори влязоха в Министерството на околната среда и водите, нищят договор със странна фирма за частни гардове

Върховна касационна прокуратура е влязла на проверка в Министерството на околната среда и водите, пише Еко Новини.
Прокурорите разследват споразумение между бившия екоминистър Борислав Сандов и странна фирма за частни гардове за охраната на защитени зони.
Тогава от риболовен клуб „Балканка“ алармираха, че Министерството на околната среда и водите е сключило споразумение за охрана на зоните от Натура 2000 и защитените територии със съмнителна неправителствена организация, изживяваща се като паравоенна, основана само един месец преди подписването.
Сигналът към прокуратурата най-вероятно е подаден от НПО-та, след като охранителите от НПО-то с гръмко име „Национална Агенция за Контрол на Защитените Територии“ спирали достъпа на хора до защитени зони от Натура – нещо, за което нямат никакви законови правомощия.
Разкритието предизвика вълна от недоволство, особено в екологичните среди, а Сандов получи остри критики дори от някои от най-приближените си хора.
Тогава той първоначално отричаше за съществуването на споразумението. Едва след като документа, подписан лично от него, стана публичен, той започна да обикаля по медиите, обяснявайки, че споразумението е прекратено без загуби за държавата.
От тогавашните разкрития стана ясно, че т.н. „Национална агенция“ работи с две други неправителствени организации, също са създадени в началото на годината, които се канят да обучават рейнджъри. Тоест Борислав Сандов е позволил на няколко неправителствени организации, създадени в началото на годината, да извършват някакъв контрол, за което ще обучават рейнджъри, в зоните Натура, които представляват 1/3 от територията на България.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising