07 / 22 / 2024
Новини БългарияПолитика „Правителство в сянка“ дърпало конците на преврата в Германия, помагали и ясновидци

„Правителство в сянка“ дърпало конците на преврата в Германия, помагали и ясновидци

0 коментари
„Правителство в сянка“ дърпало конците на преврата в Германия, помагали и ясновидци

Терористичната група“ „Граждани на Райха“, подготвяща държавния преврат в Германия , е  била разделена на цивилна част, наречена „Съвет“, и военна част –

„правителство в сянка“ или „Нова германска армия“,

съобщава Spiegel, цитиран от УНiАН.
Клетките на „октопода“ са били формирани основно в провинциите Баден-Вюртемберг, Саксония и Тюрингия.
Начело на новия Райх като регент е трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц, който е бил подпомагани от руската гражданка Виталия Б.,  както вече писахме. Той е търсил подкрепа от представители на Русия и тази връзка се проверява активно. Има сериозни подозрения, че Москва стои зад опита за преврат.
Принцът принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора, в близки родствени връзки с най-висшата руска аристокрация, както съобщихме.

„Новата германска армия“ включва няколко бивши и поне един активен член на Бундесвера, което е разтревожило силно властите в Германия.

Заговорниците са планирали да щурмуват сградата на парламента, да свалят републиката и да я заменят с модела на германското управление от 1871 г. – империята, наречена Втория райх.

„Подозираме, че е било предвидено въоръжено нападение срещу конституционните органи“, коментира в Туитър министърът на правосъдието Марко Бушман, като спомена мимоходом за „обширна антитерористична операция“.
Членовете на мрежата са представители на различни професии:

готвач, пилот, адвокат с докторска степен, певец – тенор, лекар и дори двама ясновидци,

които трябвало да проверяват потенциални сътрудници за „надеждност“.

Метежниците се пробвали до последно да вербуват много нови членове. Опитали се да привлекат в редиците си и полицаи.
Според събраните от полицията данни мрежата, „осъзнавала, че ще загинат хора“ и е приемала това като „междинен етап, смятан за необходим“ с оглед „промяна на системата“.

При мащабната полицейска операция вчера бяха арестувани 25 души, както съобщихме. Заподозрените са обвинени, че са искали да нарушат демократичния ред и да поставят на власт ново правителство, както и, че не са изключвали използването на сила.
При обиски са иззети снайпери, мощни пушки, 9-милиметрови пистолети, мечове, ножове, електрошокови палки, бойни каски, уреди за нощно виждане и полицейско оръжие.

Повече от петдесет души са заподозрени в подготовката на държавния преврат.
Служителите на реда са намерили у арестуваните над 130 хиляди евро в брой, както и значително количество злато и сребро. Според репортерите на Spiegel това е изумило разследващите.

Междувременно германският канцлер Олаф Шолц определи като ужасно предполагаемото замесване на бивш депутат в екстремистката организация „Граждани на Райха”, съобщава БНТ.
Сред над 50-те души, които се разследват заради предполагаем заговор за преврат фигурира и бивша депутатка от крайнодясната партия „Алтернатива за Германия”.
„Ясно е, че тук нещо се случва. Трябва също така да се каже, че фактът, че бивш член на германския парламент е сред обвиняемите, е наистина забележителна, но и ужасна ситуация. Най-важният извод от това е, че всички знаят, че имаме устойчива държава и демокрация, която е в състояние със своите органи за сигурност да пресече подобни закононарушения и да им противодейства с всички сили”, каза Шолц.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising