12 / 9 / 2023
Новини България ПП-ДБ: Да не забравяме думите на министър-председателя Александър Малинов – независимост не се откупува

ПП-ДБ: Да не забравяме думите на министър-председателя Александър Малинов – независимост не се откупува

от infomax
0 коментари
Цар Фердинанд и правителството обявяват независимостта.

Нека Независимостта на България ни напомни, че ние сме обединени от обща история, култура и ценности да помним, пазим и защитаваме завета на предците ни от 1908 г. Да не забравяме думите на министър-председателя Александър Малинов – независимост не се откупува. Нека всеки ден да ценим свободата, да се борим за нея, да учим децата да бъдат свободни хора и да знаем, че най-големият враг на свободата е страхът. Великите моменти в историята ни трябва да се помнят, да се почитат, но и да се учим от тях. Това посочи в

декларация по повод празника утре

Йордан Терзийски, народен представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Днес почитаме упоритостта, предаността и смелостта на тези, които не се отказаха от мечтата за свободна и независима България. Независимостта на България е постижение, което принадлежи на гражданите. Отвоювана от обществото, тя и днес ни дава пример как да взимаме решения, да формираме бъдещето на България, се посочва в текста на декларацията.

И сега повече е всякога е важно да работим обединени за европейския път на България. И днес усилията ни са насочени към битката за свободна, независима, европейска България, заяви Терзийски.

В началото на декларацията депутатът припомни, че след Съединението от 6 септември 1885 г., другата дата, която е истински ден на свободата за българския народ е

22 септември,

когато по думите му смелите български държавници дръзват и връщат България пълноценно на картата на Европа като свободна и независима държава, а българският народ отново заема достойното си място сред останалите европейски народи. Министър-председателят Александър Малинов и неговото правителство саможертвено, със средствата на дипломацията подготвят акта на българската независимост. На 22 септември 1908 г. в старата столица Велико Търново, с исторически манифест цар Фердинанд и българското правителство обявяват независимостта на Третата българска държава, се посочва в текста на декларацията.

Източник: БТА, Десислава Антова

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност