07 / 22 / 2024
Новини България Николай Денков: Подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът

Николай Денков: Подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът

от infomax
0 коментари
Николай Денков: Подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът

Подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето.

Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие -на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре. Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков.

„Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма“, посочи той.

„Виждате колко проблеми има в държавата

Тези, които пречат, без да обсъждаме в същината какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството“, коментира Денков.

Попитан дали е за или против референдум за промяна на националния празник, премиерът отговори: „Нека това да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание. Там е мястото за тази дискусия. Многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето“.

По повод случая със Мустафа Емин,

съветник в политическия кабинет на министъра на отбраната, в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, Николай Денков каза: „Във всяка една ситуация от този тип трябва да завърши успешно проверката, за да е ясно какви са фактите. Не може на базата само на един Фейсбук профил, едно съобщение, да се правят крайни заключения и да се уволняват хора. Ако е вярно това, което пише в този пост, според мен съветникът трябва да си отиде. Но ако се окаже, че това е прикрита атака, което има някакви други цели, бих оставил министърът сам да реши какво ще направи“.

Премиерът акад. Николай Денков е на посещение днес

в Института за компютърни науки, изкуствен интелект

и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (INSAIT). Иниститутът INSAIT бе представен в края на август от премиера Николай Денков пред министъра на външните работа на Република Корея Парк Джин като един от водещите в света в сферата на изкуствения интелект. Двамата разговаряха в рамките на 18-ия стратегически форум в словенския град Блед и обсъдиха възможностите за сътрудничество в тази област.

По-късно, в 11:00 часа, министър-председателят Николай Денков ще открие 11-ото издание на „Алея на книгата“. В традиционното изложение, което ще продължи до 10 септември, ще участват близо 140 издателства, съобщи за БТА председателят на управителния съвет на асоциация „Българска книга“ Десислава Алексиева. Изложителите ще бъдат разположени в 57 шатри пред Националния дворец на културата (НДК) и на пешеходните части на бул. „Витоша“.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising