09 / 24 / 2023
Новини Мистерии Nature: В нашата галактика е открит обект, който изпраща странни радиосигнали на всеки 22 минути

Nature: В нашата галактика е открит обект, който изпраща странни радиосигнали на всеки 22 минути

от infomax
0 коментари
Nature: В нашата галактика е открит обект, който изпраща странни радиосигнали на всеки 22 минути

В нашата галактика е открит обект, който изпраща странни радиосигнали. Това се казва в новото изследване, публикувано в научното списание Nature. Открит е отдавна, но ни го съобщават едва сега. Защо ли?

Странният радиосигнал излиза от точки на разстояние 15 хиляди светлинни години от нас. Учените предполагат, че той може да идва от неизвестна звезда.

Необичаен космически обект, наречен GPM J1839-10, изпуска радиовълни на всеки 22 минути. Това е невероятно бавно по други сравнения с източници на пулсиращи радиовълни. Освен това, се оказа, че

учените са го записвали повече от 30 години,

но до сега това не е било публично достояние.
В този момент учените предполагат, че източникът на странния радиосигнал, който се движи около 5 минути, е магнетар с много бавно връщане. Ако това е така, то противоречи на данните, които има съвременната наука.

Радиосигналите от космоса се отнасят до електромагнитните вълни, които идват от различни източници в космоса. Тези сигнали могат да имат различни природни или изкуствени източници и честоти. Ето няколко основни типа радиосигнали от космоса:

Астрономически радиосигнали:

Вселената излъчва радиовълни, произлизащи от различни астрономически обекти. Това могат да бъдат радиоизлъчвания от звезди, галактики, пулсари, космически магнитни бури и други. Астрономите използват радиотелескопи, за да наблюдават и изучават тези сигнали и да получат информация за физическите процеси, които се случват в космоса.

Космически мисии и сонди:

Изкуствени обекти, като космически апарати и сонди, също могат да предават радиосигнали от космоса. Например, мисии към други планети или космически апарати, които пращат данни обратно към Земята, използват радиосигнали, за да предават информацията си.

Космически сигнали от междузвездното пространство: Има съобщения и радиосигнали, които се предполага, че идват от междузвездни пространства. Това са изключително сложни и контроверзни сигнали, които продължават да бъдат обект на изследване от научници и астрономи.

Тези радиосигнали предоставят ценна информация за различни аспекти на космоса и играят важна роля в нашето разбиране за Вселената и нейната структура.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност