07 / 14 / 2024
Новини БългарияПолитика Прогноза на Saxo Bank: Ще се проведе референдум за отхвърляне на „Брекзит“

Прогноза на Saxo Bank: Ще се проведе референдум за отхвърляне на „Брекзит“

0 коментари
Прогноза на Saxo Bank: Ще се проведе референдум за отхвърляне на "Брекзит"

Всяка година през декември датската Saxo Bank публикува прогнози за следващата година. Анализаторите на банката посочват глобални събития, които могат да станат реалност и да окажат силно въздействие върху финансовите пазари и цялото човечество.

В резултат на идването на власт на Лейбъристката партия във Великобритания може да се проведе референдум за отхвърляне на „Брекзит“, твърди най-интересната прогноза.

Миналата година Saxo Bank прогнозира, че ще настъпи промяна в съзнанието на много хора. Мнозина ще погледнат на старите неща по нов начин, което ще доведе до разрушаване на досегашните ценности и до появата на напълно нови подходи за решаване на проблемите.

Според банковите експерти следващата година окончателно ще погребе надеждите за връщане към икономиката отпреди пандемията, а основната тема през цялата година ще бъде укрепването на сигурността.

„Настоящата ни прогноза оспорва всякакви предположения за връщане към динамиката отпреди пандемията, в която нямаше инфлация.

– Това е невъзможно, тъй като навлязохме във фаза на военна икономика, в която всяка голяма сила в света се опитва да укрепи националната си сигурност на всички фронтове“, заявява главният инвестиционен директор на Saxo Bank Стеен Якобсен, цитиран от световните издания.

Датските анализатори смятат, че конфликтът в Украйна през 2023 г. ще върне манталитета на военната икономика в мащаби, невиждани от 1945 г. насам. На първо място, това ще бъде свързано със създаването на единни европейски въоръжени сили.

Властите на ЕС ще решат да приведат в ред отбранителните си способности и да не разчитат повече на военната подкрепа на САЩ. До 2028 г. е планирано ЕС да похарчи над 10 трилиона евро за създаването на единна европейска армия.

Следващата прогноза се отнася до икономиката на Великобритания. Анализаторите на Saxo Bank смятат, че поради икономическите проблеми, рецесията и високата инфлация там ще започнат масови протести.

В резултат на идването на власт на Лейбъристката партия в Мъгливия Албион може да се проведе референдум за отхвърляне на „Брекзит“.

Неспокойна година се очаква и за Франция. Saxo Bank предполага, че настоящият президент на страната Еманюел Макрон внезапно ще обяви оставката си.

На власт в страната може да дойдат леви или десни сили, водени от Марин льо Пен. Въпреки това Макрон може да се върне в политиката в бъдеще, както направи Шарл дьо Гол през 1958 г.

През 2023 г., на фона на прехода във военната икономика и нарастващите цени на енергията, „технологични милиардери“ и водещи технологични компании в САЩ ще създадат проект за намиране на нов източник на енергия.

Проектът ще бъде сравним с проекта за атомна бомба „Манхатън“. Датската банка смята, че безпрецедентната инфлация и геополитическите рискове ще продължат да оказват сериозно влияние върху световната икономика.

В резултат на това инвеститорите ще започнат да инвестират в традиционни източници на инвестиции, особено в злато. В резултат на това през 2023 г. цената на благородния метал ще се повиши безпрецедентно. Цената му може да се удвои до 3 хил. долара за унция.

През 2023 г. много страни ще започнат да не изпълняват ангажиментите си по отношение на изменението на климата поради енергийната криза.

Това ще доведе до решение за отказ от производството на месо. Възможно е световното производство на месо да спадне от сегашните 70 кг на човек годишно до 24 кг до 2050 г.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising