06 / 21 / 2024
Новини България Крум Зарков: „Натисках“ като народен представител, като протестиращ, в последния месец „натисках“ като министър и ще продължа

Крум Зарков: „Натисках“ като народен представител, като протестиращ, в последния месец „натисках“ като министър и ще продължа

Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от следващото Народно събрание,

0 коментари
Крум Зарков: „Натисках" като народен представител, като протестиращ, в последния месец "натисках" като министър и ще продължа

 „Натисках“ като народен представител, като протестиращ, в последния месец „натисках“ като министър и ще продължа да „натискам““, докато страната ни се превърне в истинска правова държава т.е. държава, в която никой не е над закона“ ,  заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков:

Механизмът за разследване на главния прокурор ще бъде приет от следващото Народно събрание,   призва Крум Зарков по време на брифинг в сградата на ведомството. Министърът каза, че днес е станало ясно, че в сегашния парламента няма достатъчен брой народни представители, които да желаят да приемат закон, с който да се въведе механизъм за разследване на главния прокурор.

„Казвам „желание“, защото никога не е било въпрос на време“, заяви Крум Зарков, цитиран от БТА. Подобна позиция беше споделена днес от трибуната парламента и в декларация на „Продължаваме Промяната“.
Във връзка с обвиненията, че е упражнил натиск върху това Народно събрание да приеме законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, уреждащ разследването на главния прокурор, министър Крум Зарков отговори, че това е вярно.

„Натисках“ като народен представител, като протестиращ, в последния месец „натисках“ като министър и ще продължа да „натискам“, докато страната ни се превърне в истинска правова държава т.е. държава, в която никой не е над закона“, каза той и добави, че без натиск няма да стане.

Законопроектът по думите му ще бъде приет, защото е важен за българските граждани и защото „следващото Народно събрание ще бъде принудено да го гледа и да го приеме“. На въпрос от кого ще е принуден следващият парламент, министър Зарков отговори – „от избирателите, от абсолютната необходимост да бъде решен един въпрос, който от прекалено дълго време тегне на шията на всички ни“. На уточняващ въпрос, каква ще бъде разликата със сегашната ситуация, министърът посочи, че „следващото Народно събрание ще бъде различно и там силите, които искат реформа, ще надделеят“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising