04 / 17 / 2024
Новини България Корнелия Нинова захапа Радев: Има сериозна опасност – загуба на парламентарната демокрация

Корнелия Нинова захапа Радев: Има сериозна опасност – загуба на парламентарната демокрация

0 коментари
Корнелия Нинова

Изправени сме пред една сериозна опасност-загуба на парламентарната демокрация. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, визирайки очевидно служебните правителства на президента Румен Радев.

Тя изрази и възмущение от думите на председателя на стратегическия съвет на президента, който каза, че между него и ГЕРБ няма разговори, а поносимост.

Връщането на авторитета на партиите в очите на българските граждани преминава през изчистването на партиите от собственото им задкулисие и зависимости. Всяка една, която и да е тя. Това е най-голямото предизвикателство пред политическата класа днес, смята Нинова.

„Поне от шест години водим война за промяна на модела на управление  на ГЕРБ. Освен пред множество кризи сме изправени пред една сериозна загуба на авторитета на партиите. Освен това сме изправени и пред множеството проблеми в резултат на войната. Ние от БСП си даваме сметка, колко е голяма отговорността да се предложи кабинет в момента”, заяви Нинова.

….Но ние от БСП няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ.  Това решение взехме на 8 октомври и то е принципно и последователно, отстоявано години наред, каза още тя.

Това е модел на паралелна държава и ние се борим с него, допълни Нинова. „Неуважение към институциите, задкулисно вземане на решения и т.н.

Очакваме втория и трети мандат, за да продължим борбата с паралелната държава, за върховенство на закона, борба с несправедливостта и неравенствата, категорична бе Нинова.

„Ние виждаме възможност във втория или третия мандат. Отворени сме за разговори за търсене на диалог”, обобщи Нинова.

“Някои неща в изказването ви будят изумление. Когато атакувате президента Радев си спомням 2016 година, когато аз като външен министър, а вие като партия която го издигна и подкрепи, той още тогава говореше, че Крим е руски. С другите ваши партньори го преизбрахте, заедно с ПП и ДБ направихте всичко възможно. Сега изведнъж се сетихте, че той управлява еднолично, служебни кабинети, но не искате редовно правителство. Гледате към втория мандат, който е на ПП, а те само преди дни ви нарекоха статукво. Вече стана шизофренно положението и се чудя има ли разум в тази зала. Призовавам ви да стъпим на здрави принципи, на които е опряна парламентарната демокрация, а не да се занимаваме с инфантилни управления“, отговори Даниел Митов на Нинова.

Тома Биков заяви, че е притеснителна единствената теза да не подкрепят предложения кабинет да е  защото ГЕРБ носи първия мандат. Депутатът заяви, че щом е така да не очакват подкрепа за следващи мандати, ако се стигне до тях

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising