03 / 26 / 2023
Новини България Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Ефикасност на фитнес тренировките в зала се постига именно чрез фитнес план съобразен с вашите цели

0 коментари
Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Една тренировка във фитнес залата може да бъде в основата на страхотен ден… ако знаете какво правите, когато стигнете там. Може обаче да има и обратен ефект, и да се почувствате обезсърчително, когато влезете във фитнеса, без да знаете какво да правите или без да имате план за работа.

Ефикасност на фитнес тренировките в зала се постига именно чрез фитнес план съобразен с вашите цели.
За онези от вас, които сте стигнали до мисълта, че е време за първа тренировка във фитнес салона, ние от Диасспорт направихме кратък гид, за да ви посъветваме и да ви въведем в тези толкова важни първи моменти, още дори преди да сте влезли в залата.

Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?Защото все пак, вие ще се озовете в пространство с опитни фитнес маниаци, с професионални уреди и машини, но и с хора, които са там, за да ви помогнат.

Кога да започнем?

Всичко започва с мотивацията. Вие може да сте на 17, на 37, на 60 – няма значение. Отделете малко време, за да помислите защо искате да се съсредоточите върху вашето здраве, и поставете сами целите, които искате да постигнете. Използвайте това, за да ви мотивира и води всеки ден преди да влезете в залата. И когато имате ден на съмнение и се чудите дали цялото време и енергия, които сте вложили в тренировките си, си струва, върнете се към този водещ принцип. Това ще ви помогне да поставите нещата в перспектива.

Да се запознаем с уредите

Първите стъпки във фитнеса може да са стресиращи. Нова среда, непознати хора, непознати уреди. Не се притеснявайте! Там са и хората, които ще ви въведат. Още повече, дори съзнателно трябва да ги потърсите, за да започнете да се запознавате с уредите.

Препоръчително е след като направите добра загрявка, да използвате в първия ден уреди, които са ви познати. Например, бягаща пътека или велоергометър, ще ви помогнат да се отпуснете в новата среда и докато „карате например колелото” да гледате как хората във фитнес използват силовите уреди, как комбинират упражнения, изобщо как изпълняват програмата си.

Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Използвайте уредите ефективно

След като придобиете малко по-добра представа за уредите и изобщо за средата във фитнес залата, трябва да започнете да изграждате програмата си за тренировки. Тя ще бъде съобразена с вашето моментно състояние и с целите, които следвате. Използвайте помощта на фитнес инструкторите в салона, за да поставите основите. Тази услуга може да струва допълнително, така че проверете това.

При всички положения, за да имате ефикасност на тренировките във фитнес залата, ще трябва да следвате тази програма и да използвате уредите ефективно. Това значи, да ги използвате по предназначение, но и настроени с технически параметри според вашите умения и вашата програма. Ето защо е важно, процесът ви на тренировки в залата да бъде следен от специалист, който да ви направлява. Ако ще трябва и това да правите сами, ще трябва да изчетете и много литература вкъщи, и да изгледате доста видеа онлайн.

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност