07 / 14 / 2024
Новини България Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Ефикасност на фитнес тренировките в зала се постига именно чрез фитнес план съобразен с вашите цели

0 коментари
Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Една тренировка във фитнес залата може да бъде в основата на страхотен ден… ако знаете какво правите, когато стигнете там. Може обаче да има и обратен ефект, и да се почувствате обезсърчително, когато влезете във фитнеса, без да знаете какво да правите или без да имате план за работа.

Ефикасност на фитнес тренировките в зала се постига именно чрез фитнес план съобразен с вашите цели.
За онези от вас, които сте стигнали до мисълта, че е време за първа тренировка във фитнес салона, ние от Диасспорт направихме кратък гид, за да ви посъветваме и да ви въведем в тези толкова важни първи моменти, още дори преди да сте влезли в залата.

Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?Защото все пак, вие ще се озовете в пространство с опитни фитнес маниаци, с професионални уреди и машини, но и с хора, които са там, за да ви помогнат.

Кога да започнем?

Всичко започва с мотивацията. Вие може да сте на 17, на 37, на 60 – няма значение. Отделете малко време, за да помислите защо искате да се съсредоточите върху вашето здраве, и поставете сами целите, които искате да постигнете. Използвайте това, за да ви мотивира и води всеки ден преди да влезете в залата. И когато имате ден на съмнение и се чудите дали цялото време и енергия, които сте вложили в тренировките си, си струва, върнете се към този водещ принцип. Това ще ви помогне да поставите нещата в перспектива.

Да се запознаем с уредите

Първите стъпки във фитнеса може да са стресиращи. Нова среда, непознати хора, непознати уреди. Не се притеснявайте! Там са и хората, които ще ви въведат. Още повече, дори съзнателно трябва да ги потърсите, за да започнете да се запознавате с уредите.

Препоръчително е след като направите добра загрявка, да използвате в първия ден уреди, които са ви познати. Например, бягаща пътека или велоергометър, ще ви помогнат да се отпуснете в новата среда и докато „карате например колелото” да гледате как хората във фитнес използват силовите уреди, как комбинират упражнения, изобщо как изпълняват програмата си.

Как да постигнем супер-ефикасност на фитнес тренировките в зала ?

Използвайте уредите ефективно

След като придобиете малко по-добра представа за уредите и изобщо за средата във фитнес залата, трябва да започнете да изграждате програмата си за тренировки. Тя ще бъде съобразена с вашето моментно състояние и с целите, които следвате. Използвайте помощта на фитнес инструкторите в салона, за да поставите основите. Тази услуга може да струва допълнително, така че проверете това.

При всички положения, за да имате ефикасност на тренировките във фитнес залата, ще трябва да следвате тази програма и да използвате уредите ефективно. Това значи, да ги използвате по предназначение, но и настроени с технически параметри според вашите умения и вашата програма. Ето защо е важно, процесът ви на тренировки в залата да бъде следен от специалист, който да ви направлява. Ако ще трябва и това да правите сами, ще трябва да изчетете и много литература вкъщи, и да изгледате доста видеа онлайн.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising