05 / 25 / 2024
Новини Свят Дмитрий Медведев натиска оръжейните производители с телеграма на Сталин

Дмитрий Медведев натиска оръжейните производители с телеграма на Сталин

от infomax
0 коментари
Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация (РФ) Дмитрий Медведев е поискал от оръжейните производители да изпълнят това, което не е направено и като пример за това е цитирал телеграма на Йосиф Сталин от 1941 г. отнасяща се до същата тема, предаде ТАСС. Част от видеото, показващо заседание на работна група на Военно-промишлената комисия на РФ по контрола на производството на оръжие, Медведев е споделил днес в канала си в Телеграм.

В телеграмата на Сталин по-конкретно се казва: „Моля ви в срок да изпълнявате поръчките за корпуси за танкове на Челябинския тракторен завод. Сега моля и се надявам, че ще изпълните дълга си пред Родината. След няколко дни, ако се окаже, че вие по някакъв начин сте нарушили дълга си пред Родината, ще започна да ви преследвам като престъпници, пренебрегващи честта и интересите на своята Родина. Не бива сега, когато нашите войски страдат на фронта от недостиг на танкове, вие в далечния тил да се отдавате на удоволствия и безделничене.“

„Колеги, бих искал да сте ме чули и да сте запомнили думите на генералисимуса“, каза Медведев на работната група. Той също така отбеляза: „Както сами разбирате, резултатът от подобни обръщения е бил доста впечатляващ, а в противен случай знаете какво е следвало“.

По-рано в интервю за медиите Медведев в шеговит тон разказа, че знае как да стимулира ръководствата на оръжейните предприятия да работят по-добре. Той отбеляза, че наскоро е чел телеграма на Сталин относно въпросите, свързани с военно-промишления комплекс и че иска да прочете тази телеграма на директорите на заводите „за да ги развесели“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising