02 / 26 / 2024
Новини България Делян Добрев: Тази държава не знаем кой я управляваше – татко Петко ли, Асен ли, Лена ли?

Делян Добрев: Тази държава не знаем кой я управляваше – татко Петко ли, Асен ли, Лена ли?

0 коментари
Делян Добрев: Тази държава не знаем кой я управляваше – татко Петко ли, Асен ли, Лена ли?

Тази държава не знаем кой я управляваше – татко Петко ли, Асен ли, Лена ли? Със сигурност изглежда, че не я е управлявал Кирил Петков. Затова плащахме горивата с един лев надценка. Колкото по-бързо забравим за „Продължаваме промяната“ и начина, по който управляваха държавата, толкова по-добре. Дори не е сигурно, че Кирил Петков е бил премиер, защото баща му ходил в Турция да договаря газ. Това заяви пред bTV Делян Добрев от ГЕРБ.

Оскъпяването е на базата, че си пишат едни имейли и на листче колко ще е цената (б.р. на газа). Вместо на 100 лв. сме купували на 130 лв. газ. Така Делян Добрев  повдигнатите от прокуратурата обвинения на бившия енергиен министър от кабинета „Петков“ – Александър Николов, на заместника му Данаил Николов, както и на бившия шеф на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов. Тримата са разследвани за причиняване на вреди за 88 милиона лева на държавния газов доставчик след спирането на газовите доставки от Русия към България.

Обвиненията идват след проверка на ДАНС по сигнал на ГЕРБ от лятото на миналата година

„Да не говорим, че с процедурите, които сега направиха служебния кабинет получихме борсови цени минус 20-25%. Ето, това трябваше да платим и тогава цената щеше да е 100 лв.“, добави Добрев.

Той показа карта, на която се виждат находищата на газ в Черно море.

„На финалната права сме на проучването на българската територия. Това е договор, който подписахме през първия кабинет на Борисов през 2012 г. Находищата на газ в Турция е едва на 5 км от общата ни граница, което значи, че това находище е общо – и в българската, и в турската територия. Международната практика е, че дори те да добият целия газ по това находище, тази част, която ни се полага, пропорционално трябва да ни я дадат. Но тъй като не са правени сондажи от българска страна е почти сигурно, че няма да докажем подобни количества газ“, обясни Добрев.

Вчера Делен Добрев и Бойко Борисов са имали среща с TotalEnergies и са заявили, че ако ГЕРБ е в управлението, заявяват желание да закупят 20% от правата върху проучването и добива.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност