06 / 8 / 2023
Новини България Борислав Сарафов: Страхувам се за живота си, тъй като познавам г-н Иван Гешев

Борислав Сарафов: Страхувам се за живота си, тъй като познавам г-н Иван Гешев

от infomax
0 коментари
Борислав Сарафов: Страхувам се за живота си, тъй като познавам г-н Иван Гешев

Страхувам се за живота си, тъй като познавам г-н Иван Гешев. Настоявам за охрана от Министерството на правосъдието, за да не се окажа убит така, както беше убит прокурор Колев преди 20-ина години при един друг главен прокурор. Призовавам правосъдния министър Крум Зарков да предприеме необходимите действия, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност. Това заяви заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов на пресконференция днес.

Той обвини главния прокурор в това, че ползва като „лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец“. „Това е така наречената

„Вила на регентите”,

в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване. Г-н Гешев очевидно смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да било друг не притежава нотариален акт за собственост на институцията”, посочи Сарафов.

И допълни: „Очевидно е, предвид състоянието му, че Гешев няма да подаде оставка. Затова призовавам спешно ВСС да гласува отстраняването му. Недопустимо е прокуратурата да се използва за личен PR на Гешев”.

Точката на нетърпимост е стигнала до там, че е нужен катарзис,

за да се отреже гнилото и прокуратурата да заработи, каза пред медиите директорът на националното следствие Борислав Сарафов.

Явно Гешев смята, че притежава прокуратурата като собственост, но никой не притежава нотариален акт за това.

Срамувам се от поведението на Иван Гешев, каза Сарафов.

Изявлението му идва часове след изказването на обвинител номер 1 Иван Гешев, при което той скъса оставката си и отправи различни обвинения срещу Сарафов.

 

Мотивите за моята оставка откровено не отговарят на истината. Изявлението на г-н Сарафов ме втрещи. В него той обвинява мен и главния прокурор, че сме от страната на лошите, а той ще дойде на бял кон и ще оправи прокуратурата, която е затънала в политическото блато, каза заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров след пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев.

На журналистически въпрос направил ли е Борислав Сарафов опит за

преврат в прокуратурата,

Ясен Тодоров отговори кратко: „Да“.

В края на изявлението си пред медиите Иван Гешев посика оставката на заместника си и заяви, че ако не я подаде, лично той ще внесе във Висшия съдебен съвет предложение за отстраняването му.

„Няма да подам оставка, докато се ползвам с довериято на колегите си. Няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите. Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата“, каза Сарафов.

 

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност