06 / 16 / 2024
Новини България Атанас Атанасов: Нямаме доверие на тези служби

Атанас Атанасов: Нямаме доверие на тези служби

от infomax
0 коментари
Атанас Атанасов: Нямаме доверие на тези служби

Президентът не пропуска повод да се конфронтира с правителството и мнозинството. Преди две години, когато назначи служебното си правителство смени всички шефове на служби по много бърза процедура. Може и да е имало аргументи за някои от тях. Ние предлагаме цялостна концепция за сектора за сигруност. Той е много неефективен. Това заяви ген. Атанас Атанасов в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия.

Изключително важно е доверието между премиер, правителство и службите. В този случай мнозинството казва, че няма доверие на тези служби.

Президентът не носи отговорност

за осигуряване на обществен ред и сигурност в страната. Инициатвиата за назначенията има правителството. Те трябва да имат възможността да подберат хората, с които работят, смята ген. Атанасов.

По думите му не е работа на ДАНС и разузнавателните служби да разследват корупцията. „Задачите им са съвсем други. Те трябва да наблюдават рисковете и заплахите към националната сиурност от външни сили. Те трябва да разполагат с надеждни източници на информация, те не разполагат с такива. Това показват докадите“, каза още Атанасов

По-важно е да се промени механизмът, по който работи тази система. Да се създаде

единна разузнавателна служба,

чрез която държавата да следи рисковете и заплахите, които произхождат от вън. Нашите две разузнавателни служби често се занимават с това да се разузнават една друга, добави още депутатът от ПП-ДБ.

“В доклада е посочено, че на един оперативен работник, който сега се нарича агент, по закон се падат между един или двама сътрудници. Давате ли си сметка какъв е капацитетът? Тоест в рамките на пет работни дни този човек трябва да се срещне с двама души, които да му донесат много надеждна информация”, категоричен бе Атанасов.

 

Ген. Атанасов бе категоричен, че коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще се яви заедно на местните избори. „Ще се явим заедно във всички областни градове, независимо, че имаме различия. Това, че има спорове показва, че има кадрови капацитет“, допълни Атанасов. По думите му все още не е взето решение кой ще бъдат издигнат за кандидат за кмет на Бургас.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising