10 / 6 / 2024
Новини България Измамници грабят от името на Яна Маринова

Измамници грабят от името на Яна Маринова

от infomax
0 коментари
Яна Маринова.

Измамници правят пачки и грабят наивници от името на актрисата Яна Маринова. И не е само тя.

Поредната нагла измама в социалните мрежи набира скорост. Кибер престъпници се представят за известни актьори и  актриси, като искат пари от почитателите им, за да подкрепят мними благотворителни каузи. За тази грозна практика алармират все повече артисти.

В пипалата на измамниците попадна и актрисата Яна Маринова.
Таргетират я от известно време и всяка седмица

десетки нейни фалшиви профили

се появяват в социалните мрежи. Пишат директно на нейните почитатели и не се притесняват да търсят пари от тях. Понякога и в евро. Само за седмица нови 10 фалшиви профила на актрисата се появиха във Facebook. Бандитите зад клавиатурата пращат покани за приятелство от нейно име и пишат лични съобщения на нейните почитатели, предаде Нова телевизия.
За разлика от истинската Яна, нейните недоброжелателни клонинги отдавна са се промъкнали сред най-верните ѝ фенове, разказват от телевизията. Самите почитатели ѝ сигнализират, че има нещо нередно. Яна се бори с нейните фалшиви самоличности от години. Дори правила опит да се свърже директно с тях. Тя е открила младо момиче, което мамело от нейно име и по детски я накарала да обещае, че

вече няма да прави така

Според специалиста по киберсигурсност Симеон Нгуен този вид имами се е превърнал в истинска пандемия. Не е нужно да си от най-добрите хакери, за да си намериш жертви. „Мисля, че ще минат доста години преди хората да са достатъчно образовани”, казва той. Съвсем възможно е да ви пише дори Майкъл Джексън, да обясни, че всъщност жив, после да ви помоли за малка финансова услуга, едни 600 долара, за да се завърне в САЩ и да прави музика. Какво са 600 долара, ако помогнеш на Майкъл Джексън да се върне на сцената.

Снимка: Стопкадър Нова телевизия

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising