09 / 20 / 2024
Новини Dolce vita Възможно ли е да бъдеш щастлива след 50 и как да го направиш?

Възможно ли е да бъдеш щастлива след 50 и как да го направиш?

от infomax
0 коментари
след 50

Психолозите отбелязват, че жените, прекрачили 50-годишната възраст, често вярват, че животът е спрял. През всичките си години те са живели в името на семейството си, но децата са пораснали, съпругът често е по-скоро съсед, отколкото любовник, младостта им е изчезнала и какво следва? УНИАН ще ви каже как да живеете щастлив живот, дори и да е трудно за вярване.

Възможно ли е да бъдеш щастлива след 50 и как да го направиш?

Психологът Виталий Сторчеусов казва, че жените в тази възрастова категория имат голям

проблем със самолюбието

Те започват да разбират, че не трябва да го търпят, но все пак някак си изграждат живота си така, че да са спокойни. При тези жени обикновено е свръхразвито едно качество – търпението. И трябва да се научим да изграждаме живот от онези неща, които биха донесли малко радост.

Също така е важно да решите какво да правите със себе си на 50, за да замените предишните си хобита и дейности.

Психологът съветва:

 след 50Трябва да си спомните целия си живот, да си спомните какво сте харесали, какво сте искали да опитате, но никога не сте решили. Може би това са някои думи, които не са били казани, или разговори, които не са се състояли, ситуации, на които жената не е обърнала внимание. Важно е преди всичко да се научите да получавате отговор в себе си – да разберете кой сте сега и кой сте били винаги.

Някои хора са много фокусирани върху негативната мотивация. Те имат повишено очакване, че нещо лошо може да се случи, особено когато в света се случат някакви негативни събития – това само засилва тази негативна мотивация. Те трябва да бъдат преквалифицирани като малки деца, за да развият такива качества като любопитство и лекота. Децата имат любопитство, затова са толкова активни.

Не всички жени на тази възраст разбират

дали е необходим съпруг след 50 години?

България– някои толерират неприятен съпруг, защото „е трудно без мъж“, докато други се опитват да живеят самостоятелно, но без увереност в правилността на своя избор. За такива случаи Сторчеусов даде и съвет:

Възможно е жената да има нужда от мъж. Всичко зависи от вида на жената – някои може да прегорят, други да не изгорят. Тук няма нужда да обезценявате отношенията, това е прекрасно нещо, което, напротив, може да подхрани човека. Единственото нещо е след 50 да си намерите партньор, който да е подходящ, който да е готов да се адаптира към връзката, да промени връзката – защото всяка връзка е „шлайфане“, а за мъжете след 50 е почти невъзможно е да се премине през този етап на „смилане“, те са много трудни в това отношение. Но теоретично

след 50 може да има връзка

Практическият психолог Людмила Войтенко, например, смята, че жената се нуждае от мъж не за щастие, а за баланс, защото всеки човек има женска и мъжка част. Според експерта в мирно време жената се нуждае от мъжка енергия за баланс. По време на война женската енергия се балансира и добавя мъжка енергия към самата жена. Сега виждаме как жените много бързо овладяват мъжките професии, това също е свързано с това.

Други полезни съвети за жени над 50

В допълнение към гореописаните съвети от психолози как да започнете да живеете щастлив живот след 50 години, има и други препоръки. Ако успеете да ги преведете в реалност, тогава ще разберете, че 50 години не са присъда.

Ето как да живеете щастлив живот и какво да правите:

спрете да обръщате внимание на възрастта и да се програмирате за старост;
започнете да си позволявате това, което преди е било забранено – храна, филми, дейности, дрехи;
намерете хоби – направете нещо, което наистина е интересно;
опитайте се да пътувате – има много евтини автобусни обиколки;
намерете хора с подобни интереси – опитайте се да се запишете в някакъв кръг;
спрете да контролирате децата и внуците си – те вече са възрастни и ще се оправят сами;
заредете мозъка си с полезна информация – четете книги, гледайте филми, научавайте нови неща.

Можете да имате любовна връзка и след 50 години, но само ако ви носи радост и удоволствие. Важно е да разберете, че няма нужда да го търпите повече – този навик е „откраднал“ много години от вас. Ето защо на 50 години и след това си струва да се грижите за себе си, да обръщате внимание на себе си, да правите това, което вие и само вие искате, дори и да изглежда погрешно на другите.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising