09 / 19 / 2024
Новини ВОЙНАТА Експерт: Русия остана само с три самолета МиГ-31К

Експерт: Русия остана само с три самолета МиГ-31К

от infomax
0 коментари
Русия

Русия остана само с три самолета МиГ-31К, с които може да нанася удари по Украйна. Такова мнение изрази украинският авиационен експерт и аналитик Константин Криволап.

„Те разполагат с три МиГ-31К, вчера имаше три удара с „Кинжали“, днес имаше три удара с „Кинжали“. Това показва, че имат само три МиГ-31К, защото двата наши удара по летището „Саваслейка“ дадоха резултати. Може би там има още няколко МиГ-31К, които могат да бъдат ремонтирани, но в момента те разполагат с три „Кинжала“,“ подчерта той в ефира на телевизия „Киев24“.

Същевременно експертът отбеляза, че там, където няма системи Patriot или SAMP/T, е невъзможно да се свали балистична ракета. Той също така е чул да се говори, че в този случай би трябвало да помогнат самолетите

F-16,

но това не е вярно.

„Няма такива самолети в света, няма въздушни ракети, които могат да унищожават балистични ракети. Точка. Няма какво повече да се обсъжда. Или имаме Patriot и SAMP/T, и тогава можем да сваляме „Кинжали“, „Искандери-М“ и всяка друга балистика, или ако ги нямаме, ще има попадения. Това трябва да се разбере ясно,“ заяви Криволап.

Колко МиГ-31К Русия може да използва за удари по Украйна

Самолетите МиГ-31К: характеристики

Самолетът МиГ-31К е модификация на съветския изтребител-прехващач МиГ-31, предназначена за носене и изстрелване на хиперзвукови ракети „Кинжал“ (Х-47М2).

Екипажът на този самолет се състои от двама души (пилот и оператор на оръжейните системи), а максималната скорост достига до 3,000 км/ч. Боен радиус на МиГ-31К е около 1,500 км без дозареждане.

Руската федерация активно използва МиГ-31К за изстрелване на хиперзвукови ракети „Кинжал“ срещу критична инфраструктура в Украйна, опитвайки се да причини максимални щети. Поради това, атаките с използването на МиГ-31К представляват сериозна заплаха за гражданското население и инфраструктурата на Украйна, и често се обявява мащабна въздушна тревога при излитане на тези изтребители.

Въпреки че ракетите „Кинжал“ се считат за изключително трудни за прихващане поради високата си скорост и маневреност, украинските защитници вече са успели да свалят такива цели. Например, през май 2023 г. Въздушните сили на Украйна съобщиха за успешното прихващане на шест ракети „Кинжал“ с помощта на зенитно-ракетни комплекси Patriot.

Колаж: УНИАН

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising