09 / 19 / 2024
Новини ВОЙНАТА Украинските войски в района на Курск губят повече техника от руските

Украинските войски в района на Курск губят повече техника от руските

от infomax
0 коментари
Украинските войски в района на Курск губят повече техника от руските

Снимка 36 украинска бригада на името на Михаил Белински

През единадесетте дни на нахлуването в района на Курск в Русия, украинските въоръжени сили са установили контрол над 200 квадратни мили руска територия и се бият в други 350 квадратни мили. Въпреки това, според Forbes, това бързо напредване струва на украинските сили загубата на значително количество ценни бронирани превозни средства и потенциално десетки войници. В същото време руските войски загубиха само няколко единици техника, но в същото време

десетки техни пехотинци се предадоха

на украинските въоръжени сили.

Това съотношение на загубите на оборудване – голямо количество унищожена украинска техника в сравнение с относително малко количество унищожена руска техника – е необичайно. Средно за целия период на войната на Русия срещу Украйна руснаците са загубили много повече техника от украинците, отбелязва изданието.

Средно руската армия губи около четири танка и почти осем пехотни машини на ден на война, според оценки на анализатори на Oryx. Средно украинските военни губят само по един танк и три машини на пехотата на ден.
Освен това през първите девет дни от нахлуването в района на Курск украинците са загубили четири танка и 41 пехотни машини, според Oryx. Сред загубите бяха рядък британски

танк Challenger 2

и няколко бойни машини Stryker, доставени от Америка.

Загубите на бойни бронирани машини, включително верижни бойни машини и колесни транспортни машини, бяха особено остър въпрос за украинските въоръжени сили. Те загубиха тези автомобили почти два пъти по-бързо от обикновено, отбелязва Forbes.

„Загубата на толкова много ценно оборудване не може да  притесни украинските планиращи – при условие, разбира се, че стратегическите ползи от кампанията в Курск оправдават материалните разходи“, отбелязва изданието.

Така че, ако Украйна иска да получи района на Курск като разменна монета в преговорите, тогава, както подчертава Forbes, „регионът може да си струва няколко десетки бронирани машини“.

Също така е възможно, тъй като темпото на украинското настъпление неизбежно се забавя, съотношението на жертвите да се промени, тъй като

украинците скоро ще трябва да се окопаят,

ако искат да задържат печалбите си, докато преговорите започнат.

След това битките край Курск биха могли да станат по-подобни на битките на фронтовата линия в Украйна, където зле обучени руски войски търпят тежки загуби, опитвайки се да победят окопалите се украинци, отбелязва Forbes.

Пробив на въоръжените сили на Украйна в района на Курск

Както писа WSJ, ако в източната и южната част на Украйна западната техника се оказа малко полезна на бойното поле поради гъсти минни полета и атаки с дронове, то в района на Курск щурмови бригади, оборудвани с американски бронирани Stryker и германски Marder превозните средства могат да се втурват по руските пътища, без да срещат голяма съпротива.

В същото време украинските въоръжени сили вече загубиха един от ценните британски танкове Challenger 2 и няколко американски бойни машини на пехотата Stryker, както и един от ценните високомобилни артилерийски ракетни системи на американско производство в битките в района на Курск.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising