09 / 20 / 2024
Новини ВОЙНАТА Ще стане ли Путин жертва на августовското проклятие?

Ще стане ли Путин жертва на августовското проклятие?

от infomax
0 коментари
Путин

Дръзкото нахлуване на ВСУ в Курска област в Русия в Украйна е смъртоносен удар по дългото управление на Путин. За това пише The Times, като напомня за потъналата руска атомна подводница „Курск“ точно преди 24 години – през първата година от управлението на диктатора.

Отбелязва се, че операцията на Украйна в Русия е направила Путин първия руски лидер от Втората световна война насам, който е отстъпил територия на чужда армия.

„Времето на започване на украинското настъпление също е

зловещо за Путин

В Русия август исторически е месец на катастрофи и сътресения, започвайки с неуспешния опит за преврат през 1991 г. срещу Михаил Горбачов, извършен от привържениците на твърдата линия в КГБ. Оттогава, освен катастрофата с подводницата „Курск“, август се превърна в месец на големи терористични атаки, природни бедствия и разрушителна финансова криза. Тъй като остават повече от две седмици до края, Путин вероятно се пита дали няма да стане поредната жертва на августовското проклятие“, се казва в статията.

Въпреки това, се твърди, че според някои анализатори руснаците могат да сметнат, че „Путин е бил прав, когато е твърдял, че войната е необходима за предотвратяване на превантивна атака от страна на Киев и неговите съюзници от НАТО“.

Както казва ръководителят на аналитичния център Карнеги Русия-Евразия Александър Габуев, макар украинското нахлуване да е

унижение за Путин,

малко вероятно е то да има дългосрочни последствия за неговото управление, освен ако ситуацията не се влоши.

Същевременно, в публикацията се отбелязва, че ако Украйна успее да завладее Курска област, тя вероятно ще се опита да размени част от завладените земи за територии, намиращи се под контрола на Русия.

Въпреки това, Путин изглежда не е склонен да води дискусии с Киев. Освен това, въпреки че изходът от украинското настъпление все още е неясен, почти сигурно е, че диктаторът вече е започнал да планира своя отмъщение.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising