09 / 20 / 2024
Новини ВОЙНАТА Как Украйна изрита войските на Путин от 1000 квадратни километра руска територия?

Как Украйна изрита войските на Путин от 1000 квадратни километра руска територия?

от infomax
0 коментари
фото facebook.com/GeneralStaff.ua
Как Украйна изрита войските на Путин от 1000 квадратни километра руска територия?

Снимка: facebook.com/GeneralStaff.ua

В момента около 1000 квадратни километра от територията на Руската федерация са под контрола на Украйна, каза главнокомандващият на въоръжените сили на страната Олександър Сирски на заседание на Генералния щаб .  Това беше първият му коментар за нахлуванете през руската границата. И той беше интересен.

Президентът

Володимир Зеленски

публикува в канала си в „Телеграм“ видео откъс от доклада на Сирски.

Операцията на украинските въоръжени сили в Курска област на Руската федерация е насочена основно към охраната на украинската гранична зона, която бе подложена на систематичен обстрел от руска територия. Това заяви президентът  Зеленски във вечерното си обръщение към нацията.

Той отбеляза, че украинските въоръжени сили са поели контрола точно върху тези райони на Курска област, откъдето е бил извършен обстрел на Сумска област.

„Към днешна дата и от 1 юни това са почти

2100 атаки

на територията на Сумска област, следователно нашите операции са чисто въпрос на сигурност за Украйна, освобождаване на граничната зона от руски военни“, подчерта той.
Зеленски заяви, че е наредил изготвянето на „хуманитарен план“ за района.

„Благодарни сме на всички войници и командири за тяхната твърдост и решителни действия“, подчерта президентът.

В същото време той добави, че министърът на вътрешните работи, други служители са получили указания да изготвят хуманитарен план за района, където ще се проведе операцията.

Зеленски също отбеляза, че е бил изслушан доклад на

икономическия блок на кабинета

и първия вицепремиер Юлия Свириденко.

„Увеличаваме дела на украинското производство в държавните поръчки, подготвяме дългосрочни, предвидими договори за нашите предприятия“, каза той.

Президентът отбеляза, че Координационният щаб, Главното разузнавателно управление, Службата за сигурност на Украйна и Министерството на вътрешните работи са получили указания да изготвят ясна и прозрачна стратегия за „връщането на нашите хора от руски плен“.

„Министерството на отбраната и дипломатите трябва да представят списък с необходимите действия от наша страна, за да получим разрешение от нашите партньори за използване на оръжия с голям обсег за защита на нашата територия“, каза Зеленски.

Боевете в района на Курск: струва си да знаете

Руските власти заявиха, че украинските военни вече контролират 28 населени места в района на Курск. В същото време анализаторите твърдят, че в действителност този брой е много по-висок. Става дума за над 40 населени места.

По-специално бойци от 225-и отделен десантно-десантен батальон на украинските въоръжени сили прочистиха село Дарьино, Суджански район. Скъсаха и руския трикольор от административната сграда.

Както съобщи УНИАН, на 12 август руският диктатор Владимир Путин на съвещание нареди изгонването на украинските войски от територията на Руската федерация и след това осигуряване на надеждно прикритие на руската граница. Той отбеляза, че ФСБ и руската гвардия трябва да се справят с „ситуацията с антитероризма“ и да осигурят борбата срещу украинските ДРГ.

Той също така твърди, че загубите на украинските въоръжени сили, особено на най-боеспособните бригади, изпратени в района на Курск, уж „драстично са се увеличили“, въпреки че Путин не предоставя конкретни данни.

 

#Украйна

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising