09 / 20 / 2024
Новини ВОЙНАТА В Русия горяха завод за балистични ракети и петролни складове

В Русия горяха завод за балистични ракети и петролни складове

от infomax
0 коментари
Русия

В Екатеринбург тази нощигоря отбранителен завод НПО Автоматика на името на Н.А. Семихатов. Руските телеграм канали публикуват видеоклипове от

мащабен пожар

Според Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация гори покривът на цех с химически продукти. Площта на пожара е 800 квадратни метра. Твърди се, че няма информация за пострадали.

Известно е, че   НПО Автоматика на името на Н. А. Семихатов е едно от най-големите предприятия в Руската федерация в областта на разработването и производството на системи за управление и радиоелектронно оборудване за космическа техника, пише УНИАН .

Както отбелязва военно-политическият наблюдател Александър Коваленко, този завод е специализиран в разработването и производството на системи за управление и оборудване за автоматизация, а основните му продукти са системи за управление на междуконтинентални балистични ракети с морско и силово базиране.

         Други пожари

Украинската армия съобщи днес, че тази нощ успешно е поразила руски петролен склад в Курска област, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Това е поредното нападение срещу руски съоръжения за съхранение и добив на нефт в последните месеци.

Киев заяви, че тези съоръжения са легитимни военни цели, тъй като те подпомагат руската инвазия в Украйна. Също така, според Киев тези атаки са отговор на руските удари срещу украинската енергийна инфраструктура.

„Според разузнавателни данни в резултат на атаката е избухнал пожар във вражеско съоръжение“, написа във „Фейсбук“ генералният щаб на Украйна. Складът в село Вози е бил цел на

съвместна операция

на службата за сигурност на Украйна и други сили, добавиха от щаба.

Областният управител на Курска област написа в „Телеграм“, че тази нощ противовъздушната отбрана е свалила четири украински ракети в два квартала.

В неделя украинската армия каза, че е поразила петролния склад „Полевая“ в региона. Три резервоара са се запалили в резултат на нападение с дрон, заяви областният управител.

Огънят бе потушен напълно едва днес, добави той.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising