09 / 20 / 2024
Новини България Почивните дни – слънце и купеста облачност

Почивните дни – слънце и купеста облачност

от infomax
0 коментари
24 август

През нощта ще е предимно ясно с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Утре ще преобладава слънчево време.

Около и следобед ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната и купесто-дъждовна. Там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър. С него дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°,

в София – около 25°

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-28°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста, над масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност; там ще има краткотрайни

валежи и гръмотевици

Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 11°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има главно в планините и планинските райони – в събота само на отделни места, а в неделя – на повече места. От югозапад ще продължи преносът на топли въздушни маси и максималните температури ще достигат и надхвърлят 30°.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising