09 / 20 / 2024
Новини България „Старинен Пловдив“ организира богата и интересна програма, посветена на 1 юни

„Старинен Пловдив“ организира богата и интересна програма, посветена на 1 юни

от infomax
0 коментари
„Старинен Пловдив“ –

ФилибЕтоКореспондент на БТА в Пловдив

Таня Благова

Общинският институт „Старинен Пловдив“ организира богата и интересна програма, посветена на 1 юни – Международния ден на детето, съобщиха от институцията. Тазгодишното издание на традиционния „Празник на детето в Стария град“ включва изложби, концерти, панорама на детското творчество на сдружение „Духовно огледало“, голям детски концерт на Римския стадион, част от XV Международен фестивал „Дни на музиката в Балабанова къща“, представление по приказка от Братя Грим, поетичен рецитал, творчески и музикални ателиета.

В Малката базилика на Филипопол е експонирана изложбата „Мозаечна палитра“ на ученици от специалност „Стенопис“ към Националната художествена галерия „Цанко Лавренов“.

На 1 юни от 10:30 до 12:30 ч., в Къщата на Верен Стамболян е предивена детска творческа работилница, подходяща за деца над осем години. В Балабановата къща ще бъде открита изложба от 11:00 часа и детска арт работилница от 11:30 до 14:00 часа, а от 17:30 часа е концертът на деца от класовете по пиано, китара и блокфлейта към Къща за музикални вълшебства „Дивизи“.

В Късноантичната сграда „Ирини“ в подлез „Археологически“ от 16:00 часа започва поетичен рецитал и представлението „Спящата красавица“ по мотиви от творби на Братя Грим. Участват ученици от Средно училище „Св. Патриарх Евтимий“ – Пловдив и възпитаници на Училище за таланти.

На Римския стадион от 18:30 часа се очаква голям детски концерт All That Jazz for Kids с Вeнци Благоев Jazztet и със специалното участие на Светлина Христова – вокал, и нейни ученици. Концертът е част от пролетното издание на XV Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ в рамките на Празник на детето в Стария град.

На 1-ви и 2 юни, от 10:00 до 18:00 часа в къщата на д-р Стоян Чомаков (постоянна експозиция на Златю Бояджиев) на ул. „Съборна“ 18 ще има панорама на детското и младежко творчество на сдружение „Духовно огледало“ с експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от страната.

На 2 юни от 11:00 до 14:00 часа в Малката базилика на Филипопол предстои арт работилницата „Мозайка“. Всички събития са със свободен вход.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising