09 / 19 / 2024
Новини Свят Джо Байдън направи подарък на Путин

Джо Байдън направи подарък на Путин

0 коментари
Джо Байдън, Израел

Като забрани на Украйна да атакува цели на територията на Руската федерация, президентът на САЩ Джо Байдън направи подарък на Владимир Путин. За това пише колумнистът Доминик Лоусън в свой материал за The Sunday Times.  Той припомня, че въпреки факта, че ръководителят на Белия дом, настоявайки, че ще направи „всичко необходимо“, за да подкрепи опита на Украйна да отблъсне армията на Путин, отказва да позволи на Киев да използва американско оръжие на или над руска територия.

„Тази политика сега се оказа фатална за украинците.

Руските войски унищожават Харков,

поставяйки оръжия точно пред границата и ако направят допълнителни териториални придобивки, те ще преместят втория град на Украйна в обсега на своята артилерия. Тогава ще започне пълно унищожение, но Украйна все още не позволява използването на оръжейни системи на САЩ за нападение върху складове и бази, които я опустошават“, заявява авторът.

Според него въпросът не е само в това, че Вашингтон изисква от Киев гаранции, че оръжията, предоставени от Запада, не се използват в самата Русия: повечето от тези съвременни системи са „геозонирани“. Това означава, че GPS на оръжието може да бъде програмиран да му попречи да работи в определена географска зона – в този случай руска територия.

„Отказването на способността на Украйна да се насочи към източника на атака срещу Харков – и украинската инфраструктура като цяло – проваля дори ясната цел на политиката на САЩ, която е, че трябва да има някакъв вид договорено мирно споразумение между Москва и Киев. Защото Путин е не само не се интересува от никакво споразумение, което оставя Украйна напълно суверенна: единственото нещо, което би го мотивирало да преговаря, е мисълта, че той всъщност може да бъде победен военно или поне да не успее да постигне това, което иска чрез терор и бомбардировки“, пише Лоусън.

Помощ от САЩ за Украйна – последни новини

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да подкрепи Украйна в борбата срещу „жестокия тиранин“. В същото време ръководителят на Белия дом подчерта, че американските военни няма да воюват в Украйна, но военната подкрепа на САЩ ще остане твърда.

УНИАН съобщи още, че Байдън възнамерява да пропусне срещата на върха за мира в Швейцария. Според Bloomberg събитието е в конфликт с кампания за набиране на средства в Калифорния, на която Байдън планира да присъства заедно с Джордж Клуни, Джулия Робъртс и други звезди.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising