Новини България Прогнозата за времето на 25-ти май: Слънце и гръмотевици

Прогнозата за времето на 25-ти май: Слънце и гръмотевици

от infomax
0 коментари
Прогнозата за времето на 25-ти май: Слънце и гръмотевици

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за май.
До полунощ явленията навсякъде ще затихнат и през втората половина от нощта, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно

ясно и тихо

По-значителна облачност ще има над източните райони, къде ще духа слаб северен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува мъгла. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България – умерен вятър от североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 20°-23°. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 9°.

 

26.05.2024 и 27.05.2024

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. През първия ден вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще отслабне и в понеделник ще е почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините и низините за кратко ще има мъгла.

НИМХ; http://www.meteo.bg;
Дежурен синоптик: Красимир Стоев
Дежурен синоптик: Марияна Попова

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising