Лияна Панделиева, Фейсбук
Козунакът за 175 лева предизвиква истерия, защото някой може да го плати или защото твърде много хора не знаят как се прави козунак? 😁
То са клетви, то са възмущения. Добре де, влизате в супера и купувате козунак за 5 лева и теглите „една яка“ на онези, дето наместо да купят 35 козунака и да ги ядат чак до края юни, ще платят споменатата сума. А ние дори още не сме чули офертата на госпожа Петкова, която вероятно ще го направи вегански 😉 Там каква ще е цената, направо не ми се мисли! 😅
Рекох да сметна колко ще излезе моят,
дето ще го връткам самичка!
Брашно 2 кг, захар, олио, масло, прясно мляко, яйца, бадеми филирани, бадеми белени цели, два вида стафиди, 250 мл. амарето и съм вече на около 50 лв. за продукти. Ако добавя труд – да кажем 10 лв. на час, още 70 лева. И като сложим и тока, който не е само за печенето, а и за духалката, за да е възможно най-висока температурата в кухнята…
Истината е, че на пазара се намират изделя за всеки джоб. У нас купуваме редовно за закуска един пакетиран козунак със стафидки. Вкусен е, ароматен е. Като искам да е супер-най, ами меся го аз и това отнема 7 часа.
Но въпросът не е просто КАК е възможно цената на козунак да е 175 лева – вероятно го месят девици с гърди по изгрев, а други моми доят млякото за него и гонят кокошките по къра баш преди да почне месенето – а
КОЙ, КОЙ ще го купи и колко са тези КОЙ,
дето ще си позволят подобно разточителство.
Ма нидейти страда! Тези са такива некадърници, че в ужаса си колко нищо не могат да сътворят в кухнята, дори такива пари ще дадат, да не се изложат. 😂
Затова от мен: маята прясна, млякото високомаслено, маслото – германско, от вечерта всички продукти на топло и от заранта почвайте месене и History Channel да налива знания – накрая е хем вкусно, хем още малко сме се образовали 😉 А печенето – на 160 градуса!
Айдеее, наслука майсторици на козунаците!