09 / 29 / 2023
Новини България Теодора Димова представи новата си книга „Молитва за Украйна“ в Одеса

Теодора Димова представи новата си книга „Молитва за Украйна“ в Одеса

от infomax
0 коментари
Теодора Димова представи новата си книга „Молитва за Украйна“ в Одеса

Българската писателка Теодора Димова представи новата си книга „Молитва за Украйна“ в Одеса. Това стана по време на откриването на Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в украинския град.

Това са есета, които написах през март миналата година, в началото на войната в Украйна. В тази книга събрах текстове, написани за войната в Украйна. Защото голяма част от българската общност беше буквално разкъсана при агресията в Украйна, каза Теодора Димова.

Всички мои приятели месеци наред не успявахме да пишем и да вършим работата си, седяхме пред екраните на лаптопите си, за да следим това, което се случва. Буквално не можехме да повярваме, че това, което се случва, е истина, коментира още тя.

Всички ние, които сме извън вашата страна, не можехме да повярваме за тази безогледна жестокост, която се извършва тук, заяви Теодора Димова.

Тази нощ, когато чух сирените на живо, техният вой проникна в кръвта ми и прогони съня ми. А за вас това е ежедневие. Когато видях на контролно-пропускателните пунктове млади момчета в униформи, сърцето ми се сгърчи. А това са вашите деца и вашите синове Когато видях загражденията по пътя към пристанището, като че ли разумът ми не можеше повече да приеме това, което се случва.

Ние можем да ви помогнем с нашите молитви. Дано тази книжка („Молитва за Украйна“) помогне на всички нас, за да усилим молитвите си за Украйна, посочи в заключение Теодора Димова.

Национален пресклуб в град Одеса, Украйна, открива днес Българската телеграфна агенция (БТА). Това ще бъде първото постоянно представителство на българска медия в украинска Бесарабия, където живеят около 200 хиляди етнически българи.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност