04 / 16 / 2024
Новини България Иван Гешев: Това е атентат срещу държавата… Мафията и олигархията го направиха

Иван Гешев: Това е атентат срещу държавата… Мафията и олигархията го направиха

Част от този заговор, може би е т.нар. закон на Крум Зарков

от infomax
0 коментари
Иван Гешев: Това е атентат срещу държавата... Мафията и олигархията го направиха

Това е атентат срещу държавата… Мафията и олигархията го направиха …Част от този заговор, може би е т.нар. закон на Крум Зарков.  Това каза  главният прокурор Иван Гешев на пресконференция, като не пропусна да направи изявленията си максимално бомбастични.

Той заяви, че ще изнесе информацията, която има, на закрито заседание на ВСС, за да „бъде запазен престижът на съдебната власт“.

Главният прокурор Иван Гешев каза още, че ще поиска отвод на членове на ВСС, които според него се опитали да направят

преврат в съдебната система

„Дадох обяснение пред наблюдаващ прокурор в СГП в хода на проверка по сигнал, депозиран от лицето Борислав Сарафов срещу мен. Подозирам, че е вярно, че вълната от сигнали на това лице са публикувани първоначално в медиите. Това е само за сметка на морала на тези хора. Това, което ще кажа днес е продължение и по-подробно изясняване на ситуацията, която ЕП описа като покушение срещу върховенството на закона. Бих казал, че това е атентат срещу държавата, срещу нейното нормално функциониране, атентат срещу европейските ценности – върховенство на закона и правовата държава, принципи върху които се гради всяко демократично общество, от което част сме и ние“, добави оше Иван Гешев.

Дадох обяснение за житейска корупция и търговия с влияние, а днес и по сигнал от Борислав Сарафов, каза главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БТА.

От миналия понеделник изчаквах поради няколко причини. Спазвам законите и Конституцията и това е призванието на всеки честен гражданин, каза Иван Гешев.

Главният прокурор заяви още, че тези, които направиха това, трябва да се срамуват. Те са тези, които може би хората наричат мафия и олигархия. Прокуратурата работи само в интерес на българските граждани, посочи Иван Гешев.

„Това, че има един плъх от едни 5000 не е новина за никого“,

заяви Гешев на брифинга. Според него има безпрецедентно политическо обединяване срещу прокуратура, което говори, че си вършим работата в интерес на българските граждани.

Част от този заговор, може би е т.нар. закон на Крум Зарков (промените в ЗСВ и НПК), обясни Гешев.

За всеки юрист е ясно, че този закон е противоконституционен и затова ще бъде подложен на проверка от КС, обяви Иван Гешев. Според него целта на този закон не цели решаване на икономическа и демографска криза, не цели борба с организираната престъпност, нито да реши проблема с многото катастрофи.

Според главния прокурор има бум на наркотиците, катастрофи и връщане в тъмните времена на 90-те години.

Всичко започна с намеци, че в името на семейството, че не е лошо да участвам в политически проект или да стана посланик в Израел или Турция. За мен това беше странно и обидно, защото няма да допусна да бъде овладяна прокуратурата, посочи още главният прокурор.

Сякаш тя няма абсолютно нищо общо с някои корпулентни фигури от политическата сцена.

Брифингът наглавният прокурор  Иван Гешев продължава.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising