09 / 20 / 2024
Новини ВОЙНАТА Цените на петрола отново се понижиха

Цените на петрола отново се понижиха

от infomax
0 коментари
петрол

Цените на петрола отново се понижиха. Спадът се засили поради опасенията за перспективите на най-големите икономики в света, а именно Китай и Съединените щати. Това съобщава Bloomberg.

Фючърсите на петрола Brent паднаха под 76 долара за барел и достигнаха най-ниското си ниво от януари тази година. От своя страна цените на West Texas Intermediate паднаха под $73 за барел.

От една страна, има

опасения за рецесия в САЩ,

причинена от слабия доклад за работните места през юли. От друга страна, цените са под натиск от спада в потреблението на дизелово гориво в Китай, най-големият източник на растеж на търсенето на петрол в света.

Освен това „черното злато“ беше подложено на натиск от решението на групата ОПЕК+ да се съобрази с плана за поетапно доброволно намаляване на производството от октомври. Според анализатори това означава, че доставките на петрол ще се увеличат по-късно тази година.

Производството на петрол на ОПЕК се е увеличило през юли, въпреки че групата е намалила производството, показа проучване на Ройтерс в петък. В същото време загубите в цените на петрола ограничават геополитическите рискове в Близкия изток.

Нова криза в Близкия изток – последни новини

Нека припомним, че миналата седмица цените на петрола бяха значително повлияни от убийството на лидера на Хамас Исмаил Хания, което увеличи заплахата напрежението между Израел и Иран да ескалира в пълноценна война.

По-късно обаче Техеран заяви, че иска да накаже Израел, но предпочита да избегне пълномащабна война. Според експерти можем да очакваме ирански отговор в близко бъдеще.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising