09 / 19 / 2024
Новини ВОЙНАТА Лондон: Путин е империалист-фашист

Лондон: Путин е империалист-фашист

Жалката му реторика има за цел да сплаши западните лидери, пише The Telegraph

от infomax
0 коментари
Путин

Британският външен министър Дейвид Лами коментира заплахите на Путин, че позволяването на украинските въоръжени сили да атакуват руска територия с далекобойни западни оръжия ще постави НАТО

„в състояние на война“ с Кремъл

Той отбеляза, че заплахите на Путин са „празни  приказки“, съобщи „Гласът на Америка“.

Министърът изобщо не цепи басма на руския президент и очевидно е далеч от езика на дипломацията, кактко забелязвате.

„Путин се фука много – това е неговият стил на поведение, той заплашва с танкове, ракети и ядрени оръжия“, каза британският министър.

„Не можем да бъдем изплашени от курса на империалист-фашист, който иска произволно да нахлуе в други страни. … Ако му позволим да направи това с Украйна, повярвайте ми, той няма да спре дотук“, каза уверено Лами.

Украинският президент Володимир Зеленски от месеци иска разрешение да стреля с британските ракети Storm Shadow и американските ATACMS по военни цели във вътрешността на Русия. И още го мотаят.

Британската преса прави интересни коментари.

Една от най-предвидимите характеристики на руската война срещу Украйна бяха

апокалиптичните заплахи

от руския управник  Владимир Путин всеки път, когато западните лидери се опитваха да увеличат огневата мощ на украинската армия, пише Кон Кофлин, редактор на отдела за отбрана и външни работи на The Telegraph. Според него „жалката реторика на Путин“ има за цел да сплаши западните лидери, така че те да се откажат от проукраинската си позиция.

Авторът припомня, че „тактиката на автократичния хулиган““ започва няколко дни след като Русия стартира т. нар. „специална военна операция“ за завладяване на Украйна. След това, за да ограничи намесата на Запада, Путин предупреди, че Западът ще се сблъска с „ужасни последици“, ако подкрепи борбата на Украйна за свобода. Оттогава той многократно е споменавал огромния ядрен арсенал на Русия, обикновено когато лидерите на НАТО обмислят начини да увеличат военната си подкрепа, като предоставяне на танкове и бойни самолети F-16.

Една от най-явните му заплахи

дойде през февруари, след като президентът Еманюел Макрон едностранно предложи Франция да разположи сили на НАТО на украинското бойно поле, Путин отговори, като предупреди, че такова разполагане „заплашва конфликт с използване на ядрени оръжия и унищожаване на цивилизацията“, пише Кофлин.

 Той подчертава, че от тези заплахи „не произлезе нищо“, най-малкото защото Китай, на чиято подкрепа Кремъл разчита, за да поддържа руската икономика, е дал да се разбере, че няма да позволи на Москва да използва каквото и да е ядрено оръжие.

Докато Путин бръщолеви,

западните оръжия продължават да постъпват в Украйна, което значително подобрява способността й да се защитава срещу руската агресия.  Това не означава, че заплахите на Путин не са повлияли.  Съветниците на Джо Байдън често го плашеха с думите руския лидер и  той често забавяше предоставянето на жизненоважно военно оборудване от страх да не провокира по-широка ескалация на конфликта“, се казва в статията.

В същото време, според журналиста, Путин има основателна причина да се страхува от използването от Украйна на произведените от Запада ракети с голям обсег Storm Shadow за поразяване на цели в Русия, тъй като те могат да унищожат всичките 250 руски бази близо до границата, които се използват почти ежедневно  за нападения срещу мирни обекти в Украйна.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising