09 / 19 / 2024
Новини Мнение НА ФОКУС: Скандалът с МВФ и Кристалина Георгиева – зад маските

НА ФОКУС: Скандалът с МВФ и Кристалина Георгиева – зад маските

от infomax
0 коментари
Кристалина

НА ФОКУС: Скандалът с МВФ и Кристалина Георгиева - зад маскитеОт ЕС настойчиво питат Кристалина Георгиева какво прави МВФ отново в Русия.

Журналистът Григор Лилов коментира този огромен скандал в профила си във Фейсбук.

 

Зад театралните

политически маски

МВФ СЕ ПРЕГРЪЩА С ПУТИН,
РЪКОВОДЕЩАТА ГО БЪЛГАРКА – СЪЩО
.
След агресията на Русия срещу Украйна МВФ прекрати годишните си консултации с Русия. Обаче на 2 септември руският изпълнителен директор на МВФ Алексей Можин заяви, че Фондът ще започне отново онлайн консултациите утре, на 16 септември и ще продължи с посещение на делегация на МВФ в Москва за срещи с руски официални лица до 1 октомври.
.
Девет европейски държави . Литва, Латвия, Естония, Финландия, Швеция, Исландия, Дания, Норвегия протестнираха срещу плановете на Международния валутен фонд да възобнови мисии в Русия, съобщи „Ройтерс“.
Те изпратиха

протестно писмо до Кристалина Георгиева,

ръководителя на Фонда.
Кристалина„Какви препоръки иска да даде МВФ на Русия в края на консултацията? Как Кремъл да управлява по-добре военна икономика?!“, възмути се високопоставен служител на еврозоната пред Ройтерс.
– Основно изискване за членство в МВФ е прозрачността на данните, която Русия очевидно вече не удовлетворява на редица фронтове.

Русия спря да публикува много данни и има въпроси относно това дали данните, които продължава да публикува, са точни. – отбеляза Робин Брукс, старши сътрудник в института Брукингс във Вашингтон във връзка с Устава на фонда, който предвижда редовни консултации. – Русия трябва да бъде отстранена от МВФ, докато тези въпроси за данните продължават. – резюмира той.
__________________________
Не съм изненадан от решението на Фонда и Кристалина Георгиева. В момента определени политически среди в САЩ и на Запад

усилено ухажват Владимир Путин

путини притискат Володимир Зеленски с идеята да има някакъв, какъвто и да е мирен прогрес преди изборите в САЩ. Такъв натиск има и от част на корпоративния капитал, който не се интересува какви ще ги свърши един диктатор, ако не бъде спрян овреме, а е заслепен от стремежа си към печалби под мотото „не ни пречете на бизнеса”.
.
А най-малко съм изненадан от Кристалина Георгиева. Ето какво съм написал навремето за нея
Кристалина Георгиева се пада  правнучка на Иван Попхристов Кършовски – най-видния представител на възрожденска фамилия от гр. Елена. Следващото поколение Кършовски също избират като своя кауза борбата – този път на пролетариата срещу комунизма. Биографиите им са вписани в аналите не само на родното, но и

световно комунистическо движение

Синът на Иван Кършовски – Крум е депутат в Работническата партия (легалната организация на тогавашното БКП). Неговият син Боян е виден активист на Коминтерна и участва като интербригадист в Испанската гражданска война. След завръщането си България, през 40-те години е сред първите
партизани в страната.

Надали обаче съпругът е точно такъв, за какъвто го представят и то толкова немногословно. Практически за него нищо не се знае. Покрай пиар кампанията медиите надълго и нашироко го „обсъждаха” – но само като като „онзи човек”, чийто брат е Васил Кинов. Васил, споминал се през 2010 г., е известен наш белетрист-писател. Автор е на 25 белетристични книги и десетки сценарии. Бил е редактор в БНТ, завеждал е отдел „Култура” във в. „Земеделско знаме”, работил е в Българската кинематография. В средата на 90-те години го назначиха за аташе по културата в посолството ни във Варшава. Неизвестното е, че е бил

много близък до масона Стоян Денчев

– бивш главен секретар на кабинета по времето на сламения премиера Любен Беров и като такъв – шеф на бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Денчев е един от ключовите фактори навремето в „Мултигруп” като неин вицепрезидент, бивш посланик и едър предприемач, а сега е голяма фигура от Задкулисието.
..
Но и тези неизвестни факти са само част от истината. Понеже и книжовникът Васил, и „онзи” еврокомисарски съпруг – брат му Кино са от далеч по-звезден род от Кристалининия. Ала колкото се говори за рода Кършовски по майчина линия, толкова не се говори, дори не се шушука за рода по линия на мъжа на Кристалина. Мълчи се, сякаш е забранено от някаква негласна цензура, от някаква скрита, но прекалено могъща сила.
.
Кино (Кънчо) Дулев Кинов е от Орешака, на хвърлей от самия град Троян, непосредствено до портите на Троянския манастир. Семейството има наследствен имот на това място.
Пада се рода на починалия партриарх Максим, който също е родом от Троян.
Ала не е само това – висшият служител на Бога не е най-голямата „звезда” в хрониките на потомците.
Защото едно разгръщане на архиви с прашясали документи и на протоколи, справки и пр. бумащина в партийни и секретни регистри подсказва: и защо обикновеният свещеник Максим е станал патриарх, и защо родата преуспява винаги. Както в обществото, където според идеологията му всички са били „равни”, макар и някои по-равни от другите, така и в новото общество, където неравенството се представя за „естествен продукт”.
.
И може би никога тези обстоятелства нямаше да се разберат, ако не беше моето разследване на атентата на летището в Бургас, което направих по горещите следи в ТВ предавания и

в книгата ми „Дуел”

Ето какво написах в нея:
(цитат)
„Въобще не можеше да бъде случайност, че в деня на онзи трагичен взрив гръмна поредният шумен скандал около българските „рицари на плаща и кинжала”. Онзи вторник с нищо не подсказваше за кръвта, проляла се в сряда, на 18 юли 2012 г. Но намекна за нея.

Тогава задържаха Виктор Кинов,

Борис Събев, Георги Сучев, Георги Воденичаров. Първият и вторият са служители на отдел „Контратерор” в тайната служба, третият – пенсионер, бивш неин служител, а четвъртият – криминално проявен. Официалният повод беше обявен като изнудване на бизнесдамата Мариана Стойчева.
Арестът изглежда трябваше да повлияе на имиджовият проблем. Не пред нашите, а чуждите служби и посолства – как корумпирано звено ще разследва предстоящия на следващия ден най-тежък криминален акт на територията на страната. Операцията срещу корупцията се оказа наистина имиджова и никой не беше дори даден на съд.

Защото такива хора като Виктор Кинов никога не могат да бъдат обвинени, поне у нас. Защо ли „такива”? 27-годишният младеж се оказа племенник на нашата еврокомисарка Кристалина Георгиева (сега шеф на МВФ).

Шефът на генералския ДС кръг „Монтерей”

Виктор Вълков е приятел и баджанак на бащата на Виктор Кинов. Първата жена на Васил – Искра, е втора съпруга на Вълков. Беше стюардеса, но когато понатежа, се отказа от професията.
Една секретна дирекция на МВР, една еврокомисарка, един властови политическо-бизнес кръг „Монтерей” и дори патриарх се оказаха забъркани, при това охотно – с изявления в историята.
В нашите медии по принцип никога не може да излезе нещо лошо за тези величини на невидимата власт, освен ако не е предварително съгласувано с тях. Колкото и скандален и какъвто и да е случаят или поводът! Защото въпреки всичките „ах и ох”, въпреки всичките сериозни и жълти анализи на ареста никъде не се чу онова, което написах навремето в „Операция Президент”, “Дуел” и разказах в ТВ предаване за атентата.
.
Задържаният Виктор Кинов, близките му, лелята Кристалина се падат рода на висшестоящия и сложен нависоко в комунистическата йерархия ген.полковник Иван Кинов…
Звездното комунистическо величие има роднинска връзка с ген. Иван Велинов. Той е

шеф на Шесто управление на ДС

и автор на докладната с приложения-имена на бъдещи политици и бизнесмени-мултимилионери до Политбюро от януари 1989 г. Тя е създадена 10 месеца преди историческите промени във властта и е озаглавена „За ролята на новата политическа класа и управляващ елит в условията на демократичен преход…”
Арестът на Виктор Кинов измиваше очите на службата пред западните партньори. Демонстрираше, че тя вече не е под комунистическа опека и обективно ще разследва предстоящия атентат. Намекваше, че логистиката на терористичния акт, проведен под егидата на правителството, е подготвяна
някъде другаде, а не, недай си боже, например в звеното „Контратерор” на ГДБОП.
Задържането му освен това беше безукорно алиби – за червените велможи, за властовите кръгове като „Монтерей”, за всички онези – скритият

елит, който реди властта и нарежда зад кулисите

Щракналите белезници в самото навечерие на атентата се превърнаха в доказателството, че те нямат и
няма да имат никакъв пръст в операциите и действията на МВР и правителството! (мое пояснение към откъса: например родното МВР съобщи за атентата 17 минути преди той да се случи) Та затова случаят беше толкова нашироко и публично разгласен, та затова се посипаха и отзиви от споменатите и засегнатите… „ (из книгата ми „Дуел”)
Най-видната фигура на този втори, звезден род е генерал полковник проф. Иван Кинов. Съпругът на Кристалина е от него, най-близък роднина е и затова така здраво се мълчи.
Генералът е член на комунистическата партия от 1911 г. (тогава БРСДП). Активен участник е в Септемврийското възстание през 1923 г. Емигрира, после се завръща като нелегален деец на Коминтерна у нас. Впоследствие е в Москва и

тясно работи тясно с Георги Димитров

Завършва тяхната военна академия „Михаил Фрунзе” (1929 г.) и Висшата военна академия на Генералния щаб на Съветската армия (1938г). Като генерал от Червената армия участва в отбраната на Москва и по многобройните фронтове на войната.
Женен е за рускинята Ирина, която по всеобщи впечатления е била най-сексапилната красавица на тогавашния партиен хайлайф. Партиен, понеже „другарят Кинов” е сред дългогодишните членове на ЦК на БКП и човекът на Москва в тогавашните ръководни органи на социализма.
Той е кавалер на много родни и съветски награди и ордени, вкл. и на Златна звезда на герой. Погребението му е белязано с присъствието на Тодор Живков. На негово име са кръщавани площади, улици и заводи.
Но се ла ви – това е животът, казват французите. Само тези обстоятелства могат да обяснят специализациите на Кристалина Георгиева в прогнилия Запад по онези тоталитарни времена. Само това обяснява обучението й при комунизма в един от най-, ама най-елитните ВУЗ по света – „London school of economics”.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising