06 / 8 / 2023
Новини Свят Зеленски: Смешни са твърденията, че Украйна е замесена във взривяването на „Северен поток“

Зеленски: Смешни са твърденията, че Украйна е замесена във взривяването на „Северен поток“

"Украйна определено не е направила това", каза Зеленски на обща пресконференция в Киев с гостуващата му премиерка на Финландия Сана Марин

от infomax
0 коментари
Зеленски: Смешни са твърденията, че Украйна е замесена във взривяването на "Северен поток"

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли днес като смешни твърденията, че Украйна е замесена във взривяването на газопроводите „Северен поток“, извършено миналия септември, предаде ДПА.

„Украйна определено не е направила това“, каза Зеленски на обща пресконференция в Киев с гостуващата му премиерка на Финландия Сана Марин. „Да се твърди подобно нещо е смешно“, допълни той, визирайки информациите в западни медии за предполагаемо участие на проукраинска група във взривовете.

„Намирам за много опасно, че някои независими медии, към които аз винаги съм изпитвал голямо уважение, правят подобни твърдения“, заяви Зеленски. Той допълни, че от това само печели Русия или някои бизнес групи, които се противопоставят на налагането на санкции на Русия.

Взривовете станаха на 26 септември на три от четирите тръби на двата газопровода, свързващи Русия с Германия през Балтийско море. Германия, Швеция и Дания започнаха разследване, но извършителите така и не бяха идентифицирани.

Москва пък твърди, че Западът е отговорен за това, но не привежда доказателства в подкрепа на тези твърдения.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност