10 / 3 / 2023
Новини България Юлиана Методиева: Да не знаеш нищо за Кейт и Майк означава, че ти плащат напразно заплатата на посланик

Юлиана Методиева: Да не знаеш нищо за Кейт и Майк означава, че ти плащат напразно заплатата на посланик

от infomax
0 коментари
Юлиана Методиева: Да не знаеш нищо за Кейт и Майк означава, че ти плащат напразно заплатата на посланик

Юлиана Методиева, журналист. Фейсбук

Името на посланика ни във Великобритания за по-малко от 24 часа гръмна обезпокоително шумно. По случай 80 годишнината от смъртта на царя, той публикува статия в The Times за единбургския спектакъл„ „Краткият живот и мистериозната смърт на Борис III, цар на България – липсващият морал на един монарх.“

Скандалната информация от острова за залавянето на трима млади и симпатични българи по

подозрение в шпионаж в полза на Русия

пък, завари Марин Райков в пълно неведение.

Да не знаеш нищо за Кейт и Майк означава, че ти плащат напразно заплатата на посланик. Въпреки че, от рано днес Райков обяснява пред медиите как „практиката в Обединеното кралство предполага, когато задържано лице, чужд гражданин, заяви, че не желае да бъде информирана неговата страна за задържането му, британските власти предоставят това право на съответното лице, т.е. те в такива случаи не информират посолството“. Значи, набедените младежи ги хвърлили в затвора да чакат процес, а представителят на държавата нищо не подозира, защото…ами защото те не пожелали това! Може би имат наум някой друг да им защитава интересите! Чудно защо обаче прокуратурата още от март е започнала да разследва „шпионите“!

Кой и защо прескача Райков!

Да се върнем на публикацията му в The Time. В нея посланикът ни, отхвърля рецензията за спектакъла „Краткият живот и мистериозната смърт на Борис III…“ на някой си Колин Шиндлер. Между останалото Шиндлер пише: „ Като съдружник на нацистите българската войска окупира Западна Тракия и Източна Македония в Гърция и е виновна за депортирането на 11 343 гръцки евреи(…)През юни 1943 г. българският монарх декларира, че eврейският дух на печалбарство е нанесъл огромни вреди на човечеството(…)“. Край на цитата.
В доста замотан грамитически стил Марин Райков заявява, че царят е спасил 50 хиляди евреи, защото неговата „роля беше определяща, защото той беше човекът, който контролираше всички основни центрове на власт“. И изобщо не е вярно, че Борис Трети е виновен за нещо в тази връзка. Те, немците натовариха евреите на вагоните за Виена, това е „престъпна депортация, но тези лица от еврейски произход, не са имали българско поданство“. Лъжата с поданството е любима на комунистически и десни историографи. Както и това, че Вардарска Македония и Беломорска Тракия били под немска юрисдикция.

Образованието на посланика ни е видимо оскъдно,

получено в комунистическия университет УНСС. Чел е правилни книжки за обща история, не се е замислял върху ролята на България за Холокоста, в последно време навярно прави справки в Гугъл и Уикипедия, а там се вихрят хаос и комунистически клюки по въпроса. Дори когато заработва като експерт в дирекция „Права на човека и международни хуманитарни организации“ към МВнР, не му е минавало през ум да се среща с потомците на оцелелите евреи в София, Пловдив, Бургас и да ги поразпита как живяхте по царско време през войната? Защо носихте жълти звезди? Защо братовчедите ви от Скопие и Ниш излетяха като дим през комините на Треблинка!
Слабообразован по ключови европейски теми като антисемитизма, Марин Райков знае обаче каква е цената на посланическия пост. Ако държавната власт разнася пропагадните тези за спасяването на евреите, да не е луд да има свое мнение! Пък и народът обича монарха Борис, ходи му на панихидите, съчинява митове за мистериозната му смърт и вярва, че Хитлер го е отровил, защото е бил непокорен.

Никой не върви срещу мейнстрийма както в политиката, така и по принцип. Кариерата иска жертви…

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност