05 / 29 / 2023
Новини Свят Украйна започна да произвежда в „неназована страна“ от НАТО“ 125-милиметрови снаряди за танкове от съветско време

Украйна започна да произвежда в „неназована страна“ от НАТО“ 125-милиметрови снаряди за танкове от съветско време

от infomax
0 коментари
Украйна започна да произвежда в "неназована страна" от НАТО" 125-милиметрови снаряди за танкове от съветско време

Голям украински производител на оръжия обяви днес, че е започнал да произвежда 125-милиметрови снаряди за танкове от съветско време на фона на усилията на Киев да заздрави способностите на бронираните си части за контраофанзива срещу нахлуващите руски сили, предаде Ройтерс.

Боеприпасите се произвеждат извън Украйна със съдействието на неназована страна от НАТО, съобщи държавната компания „Укроборонпром“. „Първата партида от 125-милиметрови снаряди за танкове Т-64, Т-72 и Т-80, които украинските сили за сигурност и отбрана използват, за да поразяват нашествениците, вече беше доставена“, заяви компанията в „Телеграм“.

Стремежът на Украйна да произвежда собствени боеприпаси идва на фона на недостига, който много от нейните западни съюзници започнаха да усещат в собствените си ограничени запаси, след като доставяха боеприпаси на Украйна в продължение на повече от година, посочва Ройтерс.

„Укроборонпром“ каза, че това е вторият тип боеприпаси, който е започнала да произвежда в сътрудничество със страна от НАТО. През февруари компанията обяви началото на съвместно производство на 120-милиметрови минометни снаряди, пак с неназован партньор от НАТО.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност