06 / 5 / 2023
Новини Свят ТАСС: Христо Грозев е подал жалба срещу задочната си заповед за арест в Русия

ТАСС: Христо Грозев е подал жалба срещу задочната си заповед за арест в Русия

от infomax
0 коментари
ТАСС: Христо Грозев е подал жалба срещу задочната си заповед за арест в Русия

Българският журналист Христо Грозев, работещ за изданието „Белингкат“, е подал жалба срещу задочната си заповед за арест за организиране на незаконно преминаване на границата на Русия, съобщи ТАСС, като цитира информация от московския районен съд в Лефортово.

Както Грозев, така и „Белингкат“ са включени в списъка на руското министерство на правосъдието на „чуждестранните агенти“.

Жалбата срещу постановената от съда мярка за неотклонение ще се разглежда в Московски градски съд. Датата на заседанието още не е определена.

На 21 април съдът в Лефортово постанови задочен арест на Грозев по обвинение в организиране на незаконно преминаване на руската граница. Според руските органи на реда той е организирал бягството извън страната на Роман Доброхотов, редактор на „Инсайдър“. Както изданието, така и Доброхотов са признати в Русия за „чуждестранни агенти“.

В края на юли ФСС заяви, че Грозев е съпричастен в опит за кражба на бойни самолети Су-24, Су-34 и Ту-22 М3, организирана от Службата за сигурност на Украйна, припомня ТАСС.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност