06 / 5 / 2023
Новини България Слави: ИТН няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ

Слави: ИТН няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ

от infomax
0 коментари
Слави Трифонов

“Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат, обяви късно снощи във фейсбук профила си лидерът на партията Слави Трифонов. В поста си в социалната мрежа той обяснява и причините за това решение.

„Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям – експертен кабинет, без партийни лидери“, припомня Трифонов.

Той информира, че

никой не е провел разговор „по същество“

с неговата партия. „Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат“, коментира Трифонов.

„Продължавам да смятам, че

страната се нуждае от редовно правителство

и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тяснопартийни интереси и да надделее интересът на България“, заявява още той.

В понеделник следобед, в 15:00 ч., номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел трябва да отиде в президентството, за да върне първия проучвателен мандат.

Снимка, АРХИВ. Светослав Пинтев, infomax.bg/

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност