09 / 29 / 2023
Новини България Нови книги! „Хиатус” ни предлага анализ на сложните връзки между Русия и България

Нови книги! „Хиатус” ни предлага анализ на сложните връзки между Русия и България

от infomax
0 коментари
Нови книги! „Хиатус” ни предлага анализ на сложните връзки между Русия и България

„Хиатус” – пътешествие до пъпа на Земята и обратно!  Това е нова книга, написана от руснак и българин,  която предлага анализ на сложните връзки между Русия и България. От издателството намекват, че там „прозират кълновете на новия световен ред…“

Което ни напомня, че вчера цитирахме експерт, който твърди: „Досегашният световен ред е неспасяем, той не може да бъде реанимиран. На негово място ще дойде нов световен ред. И той ще бъде позитивен, конструктивен, стимулиращ развитието и водещ човешката цивилизация към по-добро бъдеще. Но това ще стане само ако Украйна победи Русия!“

 

В „Хиатус” – пътешествие до пъпа на Земята и обратно! Георги Борисов и Анатолий Корольов предлагат тънък и дълбок анализ на сложните връзки между Русия и България,

С термина „хиатус” археолозите обозначават

слой, в който не откриват находки,

а това означава, че животът в даден обект е прекъснат от унищожение или пожар. Над този пласт обикновено има друг, който често не е свързан с традицията на предходния.

От тази седмица хиатус има и в българската литература – поетът Георги Борисов и руският писател Анатолий Корольов издадоха съвместната си книга „Хиатус. До пъпа на Земята и обратно”. Тя излезе с логото на издателство „Лист” и с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Замислен като пътепис –

в духа на ироничния абсурдизъм,

„Хиатус” ни предлага тънък и дълбок анализ на сложните връзки между Русия и България, на реалната политическа и социална обстановка, през която все по-зловещо прозират кълновете на новия световен ред… „Хиатус” е сблъсък между руския поглед на Анатолий Корольов върху българите, склонен да идеализира и превратно да тълкува действителността при най-повърхностния досег с непонятни реалии и особености на националния характер, и този на Георги Борисов, който рязко му се противопоставя и се опитва да го приземи, описвайки с присмех и сарказъм нравите на сънародниците си и техните „по-големи руски братя“.

Сред първите читатели на „Хиатус” е поетът Румен Леонидов

„Авторите, руският писател Анатолий Корольов и българският поет Георги Борисов, са сторили нещо нечовешки смешно, тъжно,  възторжено, лирично, актуално, архаично, епично и прочие – и то само от едно многоцветно гостуване на разковаващия с чувството си за хумор и парадоксални метафори руснак”, категоричен е поетът Румен Леонидов.

А писателят Деян Енев отбелязва:

„Ироничният, понякога гротесков, а на места крайно сериозен поглед на двамата писатели е различен от всичко, което до този момент сме чели на български за българите. Подобно е и описанието на Русия от последните години – мрачно и далеч не ласкаво за властта там. Това прави книгата, която обхваща един период от почти двайсет години – до нахлуването на Путиновата армия в Украйна, единствена по своя род в нашето книгоиздаване”.

Корицата на изданието е дело на Кирил Златков.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност