06 / 5 / 2023
Новини Мистерии Ловците на духове: Не можем да хванем духа

Ловците на духове: Не можем да хванем духа

от infomax
0 коментари
Ловците на духове: Не можем да хванем духа

Не сте виждали привидения, но подозирате, че някой броди и въздиша из дома ви нощно време. Може би се налага да намалите пиенето. Ако и това не помогне, трябва да се доверите на професионалистите.

„Лов на духове“ е популярна услуга в редица страни

Ловците на духове: Не можем да хванем духаМножат се организациите и спецовете, които се занимават с изучаването, а по възможност и с пропъждането на привидения, пише „Телеграф“.

Ето какво разказва пред московско издание един от ловците на духове – Антон Силаев, за своята работа: „Ние за съжаление не можем да хванем духа. Всичко се случва примерно така. Звъни ни човекът и ни казва, че е видял привидение в дома си. Отиваме на посочения адрес и разговаряме със стопанина. Ако той е трезвен и психически устойчив, започваме да си водим записки на описвания от него призрак, като паралелно с това изследваме помещението.

В нашия арсенал има обикновено и инфрачервена видеокамера, на която перфектно се различават

обектите, приличащи на привидения

В някои случаи ние изследваме пространството, където се е появило привидението, с помощта на измерители на радиацията, елекромагнитните полета и налягането. След като с очите си се убедим в това, че привидението не е просто плод на фантазията на човека, започваме да събираме информация, а след това се опитваме да изгоним привидението от жилището на човека”.

Антон Силаев смята, че всички истории за това, че след срещата със зло привидение заболяваш тежко или умираш, са съвършено неоснователни. „По мое мнение на привиденията изобщо не им е до нас – казва той. – Те са твърде заети със собствените си проблеми, ако мога така да се изразя. Но същевременно знам за немалко случаи, когато духовете откровено са се надсмивали над живите, правили са ги на луди или са ги разнасяли във въздуха.

Най-смразяващите реплики, изречени от деца

Една жена ни разказа, че понякога върху ръката й се проявява феноменът на механичното писане, тоест някой все едно направлява пръстите й. Съдейки по записките, това е била нейната умряла леля. Тя била богата, но стисната. Съобщавала на племенничката си, че е заровила някакво имане около църквата. Но точното място можела да узнае само ако реши загадката: „Кихаш, откриваш отвора, взимаш топора и вдишваш дълбоко“. Жената едва не се побъркала, докато се опитвала да реши сложния ребус. Добре че се спряла навреме, след като преценила, че не си струва да се доверяваш на духове“. Според сътрудниците на службата в Ростов на Дон още по гласа на човека, който се обажда, може да се разбере дали е сериозен.

„Ние не се наричаме ловци на духове – казва Андрей Гордов, основател на агенцията за аномални явления. – Това, с което основно се сблъскваме, са някакви геопатогенни зони. Много често има технически аномалии. Но

ще се радваме, ако заловим привидение“

В Могилевска област в Беларус ловци на привидения има от 1996 г. Те се занимават със събиране, изучаване и анализ на явления от паранормален характер, а по необходимост оказват практическа помощ на всеки, който се чувства притеснен от призраци, полтъргайсти и други аномалии. При това го правят безплатно. „Има много заявки в нашия сайт – казва създателят на най-голямата агенция там. – Опитваме се да изясним подробностите, като използваме специален психологически подход: ако при първото и второто събеседване детайлите не съвпадат, значи човекът си фантазира или послъгва

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност