05 / 29 / 2023
Новини България Крум Зарков: Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега целият свят ни гледа

Крум Зарков: Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега целият свят ни гледа

от infomax
0 коментари
Крум Зарков: Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега целият свят ни гледа

Целият свят разбра, че българският главен прокурор е бил обект на покушение, сега целият свят гледа как реагира българската държава в такъв случай. Това коментира в предаването „Защо, господин министър“ на бТВ служебният министър на правосъдието Крум Зарков по повод взрива до колата на главния прокурор. Колкото по-бързо добием яснота, толкова по-добре за всички, каза Зарков.

Седем дни по-късно знам по-малко, отколкото 7 минути след инцидента

Това, което се случва, е много притеснително. Първо взривът, сам по себе си, е нещо, което не може да бъде подминавано, но след това фактът, че не добиваме повече информация, а сякаш постигаме по-голямо объркване, е много вредно както за атмосферата вътре в България, така и за това как изглеждаме навън, добави министърът.

Той каза, че се е обадил на главния прокурор почти веднага, след като е разбрал за инцидента, за да го попита как е. Не сме говорили обаче по същество за самия взрив, тъй като това е работа на разследващите органи, а Министерството на правосъдието не е такъв, каза Зарков.

Ток допълни, че очаква, като всички граждани, възможно най-бързо разследващите да кажат ясно какво се е случило и кой е виновен за това. Това е много важно за България в момента, според Зарков.

Каква е била целта – да убие, да сплаши,

да направи нещо друго, да инсценира – всичките тези неща са версии, които трябва да бъдат изследвани, коментира министърът.

Автомобилът, също както и семейството на главния прокурор, не би трябвало да са в центъра на дебатите. В центъра на дебати трябва да са кой, с какви мотиви, защо в този момент постави бомба до пътя, за да гръмне тя в момента, в който минава колата на главния прокурор Иван Гешев. Отговорът на този въпрос е много важен за това как изглежда страната ни отвън и как я виждаме отвътре, каза министърът на правосъдието.

 

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност