12 / 9 / 2023
Новини Свят Кремъл в ужас от жените на мобилизираните: Убеждавайте, обещавайте, плащайте!

Кремъл в ужас от жените на мобилизираните: Убеждавайте, обещавайте, плащайте!

Препоръчва да се прави "всичко", стига да не излизат на улицата

от infomax
0 коментари
Кремъл

Администрацията на президента на Руската федерация Владимир Путин проведе семинар за представители на регионалните избирателни комисии и вицеобластни управители по вътрешна политика.

Бяха им посочени теми,

които „чужди недоброжелатели” могат да използват за дестабилизиране на ситуацията в Русия преди президентските избори. Така рисковите фактори включват настроението на жените, чиито близки са на война в Украйна, пише Комерсант.

Кремъл поиска от регионалните власти да бъдат „в контакт“ с роднините на мобилизираните: да обърнат внимание на споделените от тях проблеми, а също и да помогнат за решаването им, каза събеседникът на изданието.
Според негоовите думи – идеята е като цяло предизборната кампания да има „психотерапевтичен характер“ за руснаците, които са

„уморени“ от войната,

така че в никакъв случай хората не трябва да бъдат „подгонени“. Напротив, местните власти трябва да „успокоят“ избирателите: хората чакат битките да приключат, така че е важно да се покаже, че обикновеният им живот „не е в опасност“ и че страната има „ясно бъдеще“, обяснил източникът на изданието

Събеседниците му в една от областните администрации потвърдиха, че „работата“ със съпругите на мобилизираните е излязла на преден план – в президентската администрация непрекъснато се напомня на губернаторите за

недопустимостта на митинги

по темата за връщането на резервистите от война в Украйна. „Задачата е да спрем външния протест на всяка цена. Убеждавайте, обещавайте, плащайте. Всичко, стига да не излизат на улицата, в каквото и да е количество, дори 50 души“, отбеляза източникът.
През последните няколко седмици роднини на мобилизирани се опитаха да проведат митинги в Москва, Санкт Петербург, Новосибирск, Красноярск и Челябинск, но властите отказаха да ги одобрят навсякъде, позовавайки се на „антиковид“ ограничения.
След това в Москва около

20 жени дойдоха с плакати:

„Време е мобилизираните да се приберат у дома“ и „Без безсрочна мобилизация“ на митинг на Комунистическата партия на Руската федерация, посветен на годишнината от Октомврийската революция. Няколко минути по-късно полицаи ги наобиколиха и настояха да спрат протеста извън темата, но не се стигна до арести.
В Красноярск помощничка на местен депутат от „Единна Русия“ прекрати чат в Telegram, в който съпругите на мобилизирани жители на региона общуват и обсъжда възможен митинг. Тя отстрани всички, които бяха за провеждането на акцията, а след това някои от бившите участници в разговора започнаха да получават обаждания от органите на реда, разказва свидетел.

В Новосибирск властите отказаха да одобрят митинг, но се съгласиха на закрита среща с близки на мобилизираните. След събитието заместник-председателят на правителството на Новосибирска област Андрей Клюзов съобщи за „съществен разговор“. Самите организатори отказаха да обобщят резултатите, а само заявиха, че е „започнала конструктивна индивидуална работа по всяка ситуация“.

Роднини на мобилизираните започнаха

масово да искат връщането им

у дома през септември, почти година след указа на президента Владимир Путин за призоваване на резервисти за войната в Украйна. Тогава, според ръководителя на Министерството на отбраната Сергей Шойгу, повече от 300 хиляди души са били отведени на фронта.
В отговор на тези искания председателят на Комитета по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов заяви, че мобилизираните няма да напуснат зоната на бойните действия до края на войната и за тях не е предвидена ротация. Единственото, на което могат да разчитат, е отпуск след всеки шест месеца служба

#Русия

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност