09 / 29 / 2023
Новини България Илиян Василев: Руското посолство координира всички действия по сваляне на това правителство

Илиян Василев: Руското посолство координира всички действия по сваляне на това правителство

от infomax
0 коментари
Илиян Василев, български дипломат, посланик е на Република България в Русия от 2000 до 2006 г.  

Илиян Василев, дипломат. Туитър

Гответе за протест срещу координираните опити на бивши служебни, настоящи опозиционери – Възраждане, БСП и ИТН да свалят Денков през социално напрежение и лобистки групи на организираната корупция. Не чакайте друг да защити вашата свобода, демокрация и цивилизиционен избор!

 

Илиян Василев, Фейсбук

Ден първи на преврата, кулминацията на хибридната война на Русия срещу България. Ситуацията е като на 5 септември 1944 година. Новите „партизани“ още не са излезли в планината. Старите излязоха с тракторите. Борисов гледа сеир и тайно се е разбрал с Радев да ускори „ротацията“ поради „несправяне“ на Денков.
Нарочно бави обявяването на кандидатурата за София, защото му трябва контекст – правителство в криза и смълчана, примирена с насилието София.
България, отново ще празнува Деня на Независимостта пленена.
Ако нещата станат напечени утре сме на протест за да блокираме зърнарите. Ако не им се получи във вторник, излизаме в четвъртък.
Това е София, нашата Спарта, надеждата на цяла България, че може да отстои Независимостта си!

 

17 септември

Руското посолство координира всички действия по сваляне на това правителство и по предизвикване на крайни форми на дестабилизация в страната като използва да нажежи страстите около демонтажа на МОЧА. Формално отмяната на забраната на вноса на украинско зърно бе приета от Парламента, но протестът е срещу правителството и лично Денков.

Борисов днес сам се разкри

на издигането отново на „краля на корупцията“ във Варна Портних за връзките си със зърнопроизводителите. „Меките“ съвети, който отправи към Денков всъщност са опити да го вкара в неговата схема на купуване на недоволните чрез бюджета. В случая обаче, това не е просто протест с икономически искания, а част от тази поредица от дестабилизиращи страната действия координирани от руското посолство. Познавайки методите им не изключвам крайни форми на ескалация, с цел предизвикване на паника, манипулации, дори „остри“ мероприятия. Николай Малинов е лидер на новия Коминтерн, който бе основан в Москва и е нормално той и съратниците му да се припознават като Димитров и Коларов, и да кроят планове за сваляне на правителство и поканване на Червената армия. Просто това им е генетичния код. Сега разбира се ще им бъде много по-трудно.

Но за реакцията на Денков. За мнозина тя е изненада, защото той е мек, говори тихо, не повишава тон и няма характерните за Борисов фалцети в гласа. Втвърдяването на тона – използването на сравнението с тероризъм за исканията на зърнопроизводителите, обаче, е уместно и от тактическа и от стратегическа гледна точка. Защото очевидно с политически „терористи“ мек тон и преговори нямат смисъл – само ги легитимираш. Тези хора не спазват нормалите процедури – отиват на преговори първо, след което предупреждват за протести, пак преговарят и чак тогава правят протести, ако не успеят преговори. При зърнопроизводителите тези междинни етапи бяха пропуснати – направо блокират страната и демонстрират брутална сила.
А Борисов вместо да поучава, да се учи от Денков.

Защо?

При Борисов договарянето с протестиращите винаги ставаше за сметка на бюджета. В случая обаче подобна схема би насърчила следващи протести с искания сега и веднага и винаги за сметка на бюджета. За сектор отчел над 2 милиарда лева печалба – е аморално да поставят ултиматуми на държавата. В същност освен забраната на украинското зърно някой разбра ли какво точно искат? Можем само да отгатнем. Да опитаме.

Искат цени над борсовите, а държавата няма как да принуди потребителите да купуват на по-високи цени заради „патриотични“ съображения. Тоест това искане е априори неизпълнимо – тоест

терористично

Забраната за украинското зърно не доведе до нищо. Забраняваш внос на украинско зърно /и така помагаш на Путин като лишаваш украинците от доходи/, но няма как да накараш когото и да било да купува скъпо българско зърно, като премахнеш предлагането на украинското. Освен с диктат и с пистолет на слепоочието на потребителя.
За това се стигна до този неизбежен и логичен край – зърнопроизводителите протестират срещу украинското зърно защото де факто искат компенсации от държавата за неудачните си спекулации. Но не смеят да го признаят, защото това би настроило срещу тях цялото общество.
Това не може да си го позволим, защото ще издъним бюджета, а от там и стратегическата цел да влезем в еврозоната. За това, ако зърнарите успеят, а в плана на Митрофанова са поредица от масови протести със „социални“ искания за по-високи заплати, компенсации, индексации и т.н. БСП и Възраждане подкрепят, Борисов е в отпуск, а

ДПС мълчат

За това Денков правилно прецени, че за него път за отстъпление няма и тегли червената линия с определението за държане на зърнарите като терористи. Защото съзнава, че с тези удари от ляво, от дясно, от горе и от всякъде – се опитват да го опитомят и поставят под контрол, тоест обезличат. Защото той набира популярност с академичното си държане и това е противопоказно за пред избори.
За съжаление в този процес има и дребни зърнопроизводители, които действително ще пострадат, но като избират да са част от цялото, няма как да им се помогне. Единственият източник е от свръх печалбите на торовите заводи – Неохим, но това правителството не може да реши, може Парламента.
Всичко е взаимо свързано – и днешния събор на новия Коминтерн, и утрешните /в преносен смисъл – реално следващата седмица/ различни протести. За това Денков е прав – на зла круша, зъл прът.
В цялото уравнение на текущата власт, трябва да бъдете готови да излезете на улицата и да подкрепите правителството защото няма съмнение, че главите на Денков и Тагарев са цел на поредния опит за преврат, координиран от руското посолство. И моля този път, да не се делим на десни, по-малко десни, по-хард десни, по-по-най демократи, и т.н. Когато става дума за Битката – мрънкането е в полза на Врага.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност