05 / 29 / 2023
Новини Свят Готвача на Путин крещи: „Вагнер“ напуска Бахмут! Шойгу, Герасимов, вие сте твари (ВИДЕО)

Готвача на Путин крещи: „Вагнер“ напуска Бахмут! Шойгу, Герасимов, вие сте твари (ВИДЕО)

от infomax
0 коментари
Готвача на Путин крещи: "Вагнер" напуска Бахмут! Шойгу, Герасимов, вие сте твари (ВИДЕО)

„Вагнер“ напуска Бахмут на 10 май, заявява крещейки Евгений Пригожин.  „Шойгу , Герасимов, вие сте твари, подавайте си оставките. Вашите деца висят по дискотеките и пускат клипове в   youtube“, вика той в непресторен бяс  срещу министъра  отбраната и началника на Генералния щаб на Руската федерация.

В съшия стил призова Кремъл „да разкара всички“, които не дават муниции, като уточни, че около 70% е недостигът на боеприпаси.

Пригожин, прочул се по света като, Готвача на Путин в гнева си срещу Кремъл сякаш е

готов да убива руски генерали,

както ще видите във видеото, разпространено в Телеграм.

Той демонстрира нагледно резултатите от отказа на руското министерство на отбраната да снабди „Вагнер“ с допълнително количество боеприпаси за фронта в Украйна – чрез трупове.

„Тези мъже бяха убити днес и кръвта им още е прясна! Погледнете ги! Това са бащи и деца“, казва Пригожин, докато операторът обръща камерата към труповете на загиналите същия ден негови бойци.

Той се оплака от катастрофален недостиг на боеприпаси за неговата частната военна групировка „Вагнер“, която вече е загубила две трети от личния си състав, според някои източници.

„Обявявам от името на бойците на „Вагнер“, от името на нейното командване, че на 10 май 2023 г. се налага да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на отбраната и ще изтеглим остатъците от силите на ЧВК „Вагнер“ в логистични лагери,

за да „ближем раните си“

Ние щяхме да превземем град Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи спряха доставките (на боеприпаси) … Следователно от 10 май 2023 г. ще се изтеглим от Бахмут“, каза Пригожин във видеообръщението, разпространено от пресслужбата му.

„Изтеглям „Вагнер“ от Бахмут, поради липса на боеприпаси заради което бойците ни са обречени на безсмислена гибел“, добави той.

ЧВК „Вагнер“ играе водеща роля в усилията на Русия да превземе Бахмут от миналото лято. Обсадата на града се превърна в най-продължителната и кървава битка във войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Пригожин каза по-рано, че министърът на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов трябва да понесат отговорността за „десетките хиляди загинали и ранени от „Вагнер“.

„Ще се погрижа за това“, заяви Евгений Пригожин във видеоклипа, публикуван онлайн от неговата пресслужба.

ВИДЕО

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност